Familiedrama op Kerstdag: zoon schiet vader dood tijdens uit de hand gelopen ruzie

Beeld ter illustratie.
Shutterstock Beeld ter illustratie.
Een familiedrama heeft gisteravond laat een einde gemaakt aan de vredige Kerstdag in Blendecques, een Franse gemeente op 25 kilometer van het West-Vlaamse Poperinge. Een 25-jarige zoon schoot er zijn vader dood toen die ruzie maakte met zijn moeder. Zijn zus belde de politie.

De politie van de regio Pas-de-Calais werd afgelopen nacht omstreeks 3 uur opgeroepen. Bij een dispuut tussen vader en moeder was de zoon tussenbeide gekomen, met desastreuze gevolgen. Hij greep een pistool en schoot. Zijn vader (56) raakte daarbij zeer ernstig gewond. De dochter des huizes verwittigde de hulpdiensten, maar toen de politie ter plaatse kwam, bleek de man overleden.

De politie pakte de schutter op, en die gaf de feiten toe. Hij beweert wel dat hij enkel zijn moeder wilde beschermen, terwijl die door zijn vader gewurgd werd. Verder onderzoek zal aan het licht moeten brengen wat er zich binnen de familie exact heeft afgespeeld.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.