Familiedrama in Frankrijk: man doodt vrouw, schoonbroer en schoonmoeder

Getty Images/iStockphoto
In Maussanne-les-Alpilles, een gemeente in het Franse departement Bouches-du-Rhône, heeft een man vandaag zijn vrouw, schoonbroer en schoonmoeder gedood. Nadien beroofde hij zichzelf van het leven. “Het gaat om een familiedrama”, meldt de procureur van Tarascon, Patrick Desjardins.

Eerst doodde hij zijn 95-jarige schoonmoeder en zijn 69-jarige schoonbroer in hun huis in Maussanne-les-Alpilles. Nadien ging hij naar zijn eigen huis in het naburige Mouriès en daar doodde hij zijn 72-jarige vrouw. De dader, een 78-jarige man, schoot hen neer met één kogel.

Nadien probeerde hij zichzelf van het leven te beroven. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, was de man nog in leven. Hij overleed later in het ziekenhuis.

Volgens procureur Desjardins waren alle slachtoffers zwaar ziek en bedlegerig. “De dader hield zich al jaren bezig met het verzorgen van zijn zieke familieleden”, legt de procureur uit. “Blijkbaar kon hij dat niet meer aan.”

 Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan terecht op de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.