Familie vermoorde journalist Jamal Khashoggi ontkent financiële regeling met Riyad

De Saoedische journalist Jamal Khashoggi op een foto uit 2014.
AFP De Saoedische journalist Jamal Khashoggi op een foto uit 2014.
De familie van de vermoorde journalist Jamal Khashoggi heeft ontkend dat het in gesprek is met de Saudi's over een financiële regeling. Dat heeft zoon Salah, een van zijn vier kinderen, gemeld in een mededeling op Twitter. 

Khashoggi werd begin oktober vorig jaar vermoord door een Saudisch moordcommando dat hem opwachtte in het Saudische consulaat in Istanboel. “De mensen die deze misdaad gepleegd hebben en erbij betrokken zijn, moeten allemaal gestraft worden”, aldus Salah Khashoggi.

Dure huizen

Begin deze maand had de Washington Post, een krant waar Khashoggi voor werkte, geschreven dat de kinderen dure huizen en grote geldsommen gekregen hebben, ter compensatie.


De reputatie van Riyad kreeg een zware deuk door deze moord, maar het regime probeerde de jongste maanden de schade zo veel mogelijk te beperken. Zo wordt uit alle macht geprobeerd de betrokkenheid van de machtige kroonprins Mohammed te ontkennen. Volgens de Saudi's werd de moord gepleegd door "ongecontroleerde" elementen.


Er loopt een proces tegen elf leden van het moordcommando. Vijf van hen riskeren de doodstraf. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


Video