Familie van overleden model Ivana Smit vertrekt hals over kop uit Maleisië en vreest voor eigen veiligheid

rv
De familie van het overleden model Ivana Smit uit Peer heeft Maleisië hals over kop verlaten. De familie wil niet precies zeggen waarom ze terugkeren. Dat zou men bekendmaken na aankomst. Ze vrezen voor hun veiligheid. Dat werd vrijdagavond door TV Limburg bekendgemaakt. 

De 18-jarige Ivana kwam vorige week op raadselachtige wijze om het leven in Kuala Lumpur. Ze viel naakt van een balkon vanaf de twintigste verdieping van een appartementsgebouw. Ze werd levenloos aangetroffen op een balkon op het zesde verdiep.

Tijdens een eerste autopsie werden in haar lichaam sporen van alcohol en drugs aangetroffen. Het jonge model was de avond ervoor met een Amerikaanse zakenman en zijn vrouw op stap geweest. Ivana stuurde haar vriend een sms met de melding dat ze een leuke avond had. Ze maakte nog een selfie met de vrouw van de zakenman. Enkele uren later volgde haar bizarre dood. Het is voorlopig gissen wat er gebeurde in de tijdspanne tussen de selfie en haar overlijden. Volgens de politie gaat het om een ongeluk, terwijl de familie uitgaat van kwaad opzet.

Ivana’s ouders en broer vlogen meteen over naar Kuala Lumpur. Het was de wens van de vader dat een onafhankelijke Nederlandse patholoog naar Maleisië zou afreizen om een tweede autopsie te laten uitvoeren. Daarom werd donderdagavond een geldinzamelingsactie opgestart.

De familie van Ivana is echter intussen Kuala Lumpur ontvlucht en heeft zonder het lichaam van Ivana hals over kop Maleisië verlaten. Waarom ze zijn vertrokken is onduidelijk. Volgens bronnen bij TV Limburg vreest de familie voor haar veiligheid. De familie Smit uitte forse kritiek op het ‘flutonderzoek’ en de Maleisische autoriteiten. Mogelijk ligt die kritiek aan de basis van hun vertrek.

Het gezin kan niet geloven dat Ivana gewoon gevallen is. De balustrade van het balkon was immers 1,20 meter hoog. Bovendien had Ivana volgens haar vader blauwe plekken in de nek, die zouden duiden op wurgsporen. Maar het zijn vooral camerabeelden en een mysterieus laatste sms’je die nu veel vragen doen rijzen.

rv19 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Nadine Van Wijmeersch

  Wie macht (geld) heeft, heeft de politici en daardoor ook de politie op zijn hand, zelf in België.

 • Gerôme Vereecke

  En niemand stelt zich vragen wat dit Vlaams "model" deed in Maleisië in een appartement met een Amerikaans koppel?

 • Philippe Schotte

  Jammer genoeg heeft Guy Lavrijssen hier volkomen gelijk wat niet uitsluit dat er ook in Europa nog landen zijn waar je met geld bij de politie terecht kan om het een en ander te bereiken .

 • Jean-Pierre De Clerck

  Oh oh oh nog zo jong en dan op zo'n manier de wereld moeten verlaten...Wat is hier gebeurd?? Amaai die ouders en broer zeg, dit moet ondragelijk zijn!... Ik wens hun heeeeel veeeeel sterkte toe.

 • Jan Van Rompaey

  Blijf weg in onveilige landen.