Familie van jongetje dat 'onthoofd' werd op glijbaan krijgt 20 miljoen dollar

De tienjarige Caleb Schwab werd onthoofd tijdens zijn afdaling van de ruim 50 meter hoge Verruckt-glijbaan.
AP De tienjarige Caleb Schwab werd onthoofd tijdens zijn afdaling van de ruim 50 meter hoge Verruckt-glijbaan.
De familie van Caleb Schwab, het tienjarige jongetje dat vorig jaar op tragische wijze om het leven kwam op een waterglijbaan, heeft een schadevergoeding ontvangen van 20 miljoen dollar.

Caleb werd onthoofd tijdens zijn afdaling van de ruim 50 meter hoge Verruckt-glijbaan. Volgens getuigen schoten Calebs gordels tijdens de afdaling van de hoogste waterglijbaan ter wereld los, waardoor hij met hoge snelheid tegen de veiligheidsnetten botste.

Zijn familie ontvangt 14 miljoen dollar van SVV 1 en KC Water Park, twee bedrijven die nauw verbonden zijn met het Schlitterbahn Kansas City Waterpark waar het ongeluk plaatsvond. De rest komt van de bouwers van de glijbaan. "We zullen voor altijd bidden voor en denken aan de familie Schwab en iedereen die door het ongeval is getroffen. We betuigen onze oprechte deelneming", zegt een woordvoerder van het waterpark tegen NBC News.

Ontmanteling
Daarnaast vertelde ze dat de glijbaan ontmanteld wordt. Het park wacht op goedkeuring van de rechtbank voordat de glijbaan daadwerkelijk weggehaald kan worden. Dat gebeurt pas als het onderzoek is afgerond. Kort na het ongeval besloot het pretpark al om de glijbaan de rest van het seizoen te sluiten.

'The Verruckt' stond bekend als de hoogste waterglijbaan ter wereld. De bootjes behaalden tijdens de afdaling snelheden tot 80 kilometer per uur. Deelnemers moesten minstens 1 meter 37 lang zijn en er gold een minimumleeftijd van 14 jaar.

De waterglijbaan waarop Caleb omkwam, wordt ontmanteld.
AP De waterglijbaan waarop Caleb omkwam, wordt ontmanteld.