Familie Trump wil publicatie van onthullend boek over “duistere geschiedenis” familieclan tegenhouden

Donald Trump, zijn dochter Ivanka (links) en vrouw Melania (rechts).
ap Donald Trump, zijn dochter Ivanka (links) en vrouw Melania (rechts).
De familie van de Amerikaanse president Trump wil de verschijning tegenhouden van een onthullend boek over de Trump-familie. Schrijfster is de enige nicht van president Trump, Mary. Het boek moet eind juli verschijnen.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Volgens Robert Trump, de jongere broer van de president, schendt Mary afspraken binnen de familie over geheimhouding, meldt The New York Times. Die zou ze hebben ondertekend in verband met de erfenis van Fred Trump, haar grootvader en de vader van Donald Trump.

Dramatiseren

“Haar poging om onze familierelaties na al die jaren te dramatiseren en uit verband te halen om er financieel profijt uit te halen, is tegelijkertijd een maskerade en onrechtvaardig ten opzichte van de nagedachtenis aan onze geliefde ouders”, zegt Robert S. Trump. “De rest van onze familie en ikzelf zijn erg trots op mijn schitterende broer, de president, en voor ons zijn de daden van Mary echt beschamend.”

Uitgever Simon & Schuster prijst het boek over de “giftige” familie aan als “duistere geschiedenis” van de familieclan. In het 240 bladzijden tellende boek schrijft Mary Trump over gebeurtenissen waarvan ze getuige was in het huis van haar grootouders in New York. Volgens de nieuwssite Daily Beast zou Mary Trump ook onthullen dat zij de belangrijkste bron is van een groot onderzoek naar de financiën van Donald Trump waarover de New York Times heeft geschreven.

Mary Trump, de enige nicht van de president
Twitter Mary Trump, de enige nicht van de president

Psychologe

Mary Trump is het enige familielid dat de waarheid wilde onthullen over een van de machtigste en meest gebroken families ter wereld, aldus de uitgever op zijn website over het boek (vrij vertaald) 'Te veel en nooit genoeg - Hoe mijn familie de gevaarlijkste man ter wereld heeft gecreëerd'.

Mary Trump, een psychologe, bracht een groot deel van haar jeugd door in het grootouderlijk huis in New York, waar ze getuige was van talloze familiebijeenkomsten en feesten. Ze is de dochter van Donalds overleden broer Fred.

Onlangs deed het ministerie van Justitie een vergeefse poging een boek over president Trump tegen te houden van een voormalig topadviseur. Deze John Bolton haalt in zijn dinsdag gepubliceerde boek fel uit naar zijn ex-baas.
40 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jacky Vanderplas

  Waar zijn de tegenstanders van deze president toch zo bang voor? Dit is duidelijk buiten het normale. Uiteindelijk zal het als een boemerang op allen hard terugkomen.

 • Patrick Kelchtermans

  Als hij zelf iemand zou kunnen vinden die een dergelijk boek zou kunnen en willen publiceren over Biden, Obama, Clinton, … zou hij die persoon er royaal voor betalen, feliciteren en alles faciliteren. En zwaar promoten op Twitter. Dus niet bleiten als je vuile technieken ook tegen jou gebruikt worden. En als zij het alleen voor het geld doet, dan kan je haar dat niet kwalijk nemen. Alles doen voor geld zit in het dna van die familie.

 • Marc Van Looy

  Al is de leugen nog zo snel de waarheid achteŕhaalt ze wel! He Trumpie!

 • issie cardoza

  tja hij zit toch altijd te hameren over vrijheid van mening, nou dat geldt dan ook voor zijn nichtje , Clinton en de Kennedy's hebben ook hun part gehad ...en inderdaad als ze geheimhouding moeten ondertekenen dan stinkt het ... en niet een beetje ..

 • Gerry Cle

  Trump wil zijn belastingsaangifte geheim houden. Trump wil zijn gesprekken met de Oekraïnse president geheim houden. Trump wil boeken van zijn voormalige adviseurs verbieden. Trump wil een boek van zijn nicht verbieden. Zelf over iedereen leugens verspreiden maar over zichzelf de grootste geheimhouding betrachten.