Familie slaat graf kapot nadat ze levend begraven meisje hoorde roepen vanuit kist

Verbijsterde familieleden halen de kist uit het graf.
videostill Verbijsterde familieleden halen de kist uit het graf.
Een 'dood' tienermeisje werd al schreeuwend wakker en begon te roepen vanuit haar kist nadat ze een dag eerder wellicht levend was begraven in Honduras. De feiten gebeurden een maand geleden, maar raakten pas nu buiten Honduras bekend.

Wanhopige familieleden begonnen met alle macht op de tombe te kloppen zodat ze de kist van de 16-jarige Nelsy Perez er weer uit konden halen. Verwanten claimen dat ze de kist aantroffen met het kijkvenstertje ingeslagen. De vingertoppen van het meisje bleken bovendien gekneusd.

Familieleden openen de kist
videostill Familieleden openen de kist

Nelsy Perez was drie maanden zwanger toen ze het bewustzijn verloor. Het was niet onmiddellijk duidelijk wat de oorzaak was maar toen er schuim uit haar mond kwam, dachten de ouders dat ze was bezeten. Een priester werd opgetrommeld om aan duiveluitdrijving te doen maar het meisje gaf plots geen teken van leven meer. Ze werd in allerijl naar het ziekenhuis gebracht waar ze werd doodverklaard. Het meisje werd begraven in haar bruidsjurk.

Haar echtgenoot Rudy Gonzales bezocht haar graf in La Entrada een dag na de begrafenis toen hij ineens gedempte kreten hoorde. "Ik voelde enorme verslagenheid omdat mijn liefste me was ontnomen", vertelde hij aan Primer Impacto. "Ik wilde dicht bij haar zijn. Ik legde mijn hand op het graf en hoorde geluiden komen vanuit de tombe. Ik hoorde eerst geklop en dan haar stem. We hadden haar een dag eerder begraven. Ik kon het echt niet geloven maar ik was in extase en vol hoop."

De 16-jarige Nelsi Perez werd levend begraven in Honduras
videostill De 16-jarige Nelsi Perez werd levend begraven in Honduras

Hij belde zijn familie die hem hielp met het openbreken van de tombe en de kist. De hulpdiensten probeerden Nelsy nog tot leven te wekken maar het mocht niet meer zijn. Ze werd opnieuw doodverklaard.

Artsen vermoeden dat het meisje eerder een zware paniekaanval moet hebben gehad waardoor haar hart even stopte met kloppen waarna ze een eerste keer werd begraven. Wellicht stierf ze uiteindelijk in de kist door verstikking.

"Toen we haar uit de tombe haalden en ik mijn hand op haar legde, voelde haar lichaam nog warm aan en ik merkte een zwakke hartslag op", verklaarde haar nichtje Carolina Perez. "Ze had schrammen op haar voorhoofd en gekneusde vingertoppen. Het leek erop alsof ze op eigen kracht had geprobeerd om uit de kist te geraken."

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.