Familie Prince wil dat Trump stopt zijn muziek te gebruiken

Prince.
AP Prince.
De familie van de in 2016 overleden zanger Prince heeft de Amerikaanse president Donald Trump gevraagd te stoppen met het gebruiken van muziek van de rockster op verkiezingsbijeenkomsten.

In de verkiezingscampagne voor de tussentijdse verkiezingen van volgende maand maakt Trump recent regelmatig gebruik van de legendarische ballad 'Purple Rain' van Prince.

De halfbroer van Prince, Omarr Baker, liet donderdag namens de nabestaanden via Twitter weten dat er nooit toestemming aan Trump of het Witte Huis is gegeven om de muziek van Prince te gebruiken en dat er is verzocht om daar onmiddellijk mee te stoppen. Een woordvoerder van de familie bevestigde dat een dag later. De campagnestaf van Trump heeft nog niet gereageerd.




4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • philippe decock

  Jef De Boek , waarschijnlijk bent u uit een ander tijdperk. Prince zijn muziek was vernieuwend destijds, een topartiest en zijn dood was een groot verlies voor de popmuziek. Ik mis hem.

 • Hendrik Vanhoutte

  Meneer De Boeck is blijkbaar een grote muziekkenner!

 • jef de boeck

  Trump zou inderdaad beter goede muziek gebruiken.

 • Joan Lute

  Puur begrijpelijk want wie wil er nu zijn muziek gekoppeld zien aan één gevaarlijke narcistische dictator die heel de wereld schoffeert en alleen maar uit is op confrontatie.