Familie denkt enkele kittens gevonden te hebben. Wanneer gezin diertjes wil voederen, escaleert de situatie

Deze kleintjes hebben zeker een hoge aaibaarheidsfactor.
Animal Care Services Deze kleintjes hebben zeker een hoge aaibaarheidsfactor.
Spitse oren, lange snorharen, een stel prachtige blauwe kijkers en een hoog knuffelgehalte: een familie uit Texas dacht dat ze twee schattige kittens had gevonden langs de kant van de weg. Het gezin besloot de diertjes mee naar huis te nemen om ze te voederen. Maar dat liep helemaal mis.

"De vrouw van het gezin probeerde om wat kattenmelk te geven, maar tijdens het voederen werden drie familieleden gebeten", verklaarde Lisa Norwoord van de Amerikaanse dierenwelzijnsorganisatie Animal Care Services (ACS). "Het was niet zo heel erg, maar ze hadden wel medische hulp nodig."

Daarop besloot de familie om de 'kittens' eens nader te inspecteren. "Toen beseften ze hoe groot en sterk de diertjes eigenlijk al waren en dat ook hun staart anders was", vertelde Norwood. "Ze deden wat research op internet en kwamen wellicht tot de conclusie dat dit geen standaard huiskatten waren. Gelukkig deden ze vervolgens een beroep op onze hulp."

Een medewerker van ACS stelde vast dat het om rode lynxen ging - in de Verenigde Staten worden deze dieren ook bobcat genoemd.

Volgens de organisatie is het zeker mogelijk dat de kleintjes afkomstig zijn uit de omgeving van Salado Creek waar ze werden gevonden omdat het daar niet dichtbevolkt is en er dus nog wilde dieren leven. De medewerker bracht de lynxen naar een centrum van 'Wildlife Rescue & Rehabilitation', dat gespecialiseerd is in de opvang van wilde dieren.

De rode lynxen stellen het goed en zitten nu in quarantaine. Het is de bedoeling om ze na verloop van tijd opnieuw in beschermd gebied uit te zetten.
27 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Mady Vermeulen

  Het was verstandiger geweest om eerst naar een dierenarts te gaan, maar de bedoeling was goed. De jonge katachtigen hebben hun leven waarschijnlijk te danken aan deze dierenvrienden.

 • René Lippeveld

  Een lynx is geen huiskat, toch kunt u daar gerust vrede mee sluiten, hoor. We moeten hem niet direct vergelijken met een leeuw of een tijger, hé. En schrijf nu aub niet dat ik er niks van ken, want ik heb er al eens eentje in mijn nek kunnen leggen. Was in feite een fijnere ervaring dan bij sommige huiskatten. Ik zou zeggen: behandel een dier zoals de natuur het bedoeld heeft.

 • Manfred Wauters

  Een lynx weegt bij de geboorte 400 gram en 5 weken later 3 kg.

 • Febe Chapin

  Wild life? We beschouwen elke vierkante cm eigendom van de mens, nu dat plastiek ook gaan afschaffen en de resterende bomen gaan afhakken, gaat er niets meer over blijven op land. Ondiepe water is ook al verwoest. Wat we onze kleinkinderen gaan achterlaten, zal een grote puinhoop van aarde zijn.

 • Dominique Cox

  Wat een mooie ogen die twee hebben. Maar, inderdaad, die mensen meenden wel goed maar als je een dier oppakt, moet je die wel naar de veearts brengen voor ze naar huis gaan. Ze moeten toch geïnspecteerd zijn. Je mag zomaar geen dier meteen naar huis brengen daar ze een ziekte kunnen hebben of misschien wild zijn.