Familie Blokker gebruikt truc om omvang vermogen te verbergen

Beeld ter illustratie.
ANP Beeld ter illustratie.
De familie Blokker, eigenaar van het gelijknamige winkelbedrijf, past een omstreden techniek toe om de omvang van haar vermogen af te schermen voor de buitenwereld. Door telkens een nieuw moederbedrijf boven hun imperium te hangen, menen de Blokkers geen jaarverslagen te hoeven deponeren. Dat blijkt uit onderzoek van het ‘Het Financieel Dagblad’.

Experts hebben deze truc nog niet eerder gezien en waarschuwen dat die indruist tegen de regels voor transparant ondernemen. “Dit is een kwalijke zaak”, zegt emeritus hoogleraar ondernemingsrecht Steef Bartman.

Het vermogen van de familie Blokker zit voor een groot deel in investeringsmaatschappij HB Capital. Hierin zitten niet de winkelketens, zoals Blokker en Marskramer, maar wel het winkelvastgoed en belangen in bedrijven als baggeraar Van Oord, Beter Bed en technisch concern TKH Group.
16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • romy verhove

  De arrogantie van het kapitalisme. ...

 • Christian Alex

  Maximus, neen ik moet dat niet doen voor mijn belastingen, en niemand in dit land. Tot hiertoe tenminste, want als deze evolutie verder gaat, gaat dat niet lang meer duren. Maar hierover gaat dat niet, het gaat om het publiek maken van vermogen wat nog een verdere stap is dan zichtbaar maken voor de belastingen. Mijn buurman heeft er geen zaken mee wat ik heb en hoeveel.

 • Gino Denil

  De familie Blokker verbergt zijn vermogen niet voor ons. Maar voor de belastingen.

 • Christian Alex

  Waarom zou de familie Blokker , of gelijk wie, zijn vermogen openbaar moeten maken?

 • Karin Baert

  De normaalste zaak toch, zolang er fake Messiassen rondlopen als Van Overtveldt rondlopen, gaat er nooit wat veranderen, wel nog meer in de hand werken.