Familie Blokker gebruikt truc om omvang vermogen te verbergen

Beeld ter illustratie.
ANP Beeld ter illustratie.
De familie Blokker, eigenaar van het gelijknamige winkelbedrijf, past een omstreden techniek toe om de omvang van haar vermogen af te schermen voor de buitenwereld. Door telkens een nieuw moederbedrijf boven hun imperium te hangen, menen de Blokkers geen jaarverslagen te hoeven deponeren. Dat blijkt uit onderzoek van het ‘Het Financieel Dagblad’.

Experts hebben deze truc nog niet eerder gezien en waarschuwen dat die indruist tegen de regels voor transparant ondernemen. “Dit is een kwalijke zaak”, zegt emeritus hoogleraar ondernemingsrecht Steef Bartman.

Het vermogen van de familie Blokker zit voor een groot deel in investeringsmaatschappij HB Capital. Hierin zitten niet de winkelketens, zoals Blokker en Marskramer, maar wel het winkelvastgoed en belangen in bedrijven als baggeraar Van Oord, Beter Bed en technisch concern TKH Group.
17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • romy verhove

  De arrogantie van het kapitalisme. ...

 • Christian Alex

  Maximus, neen ik moet dat niet doen voor mijn belastingen, en niemand in dit land. Tot hiertoe tenminste, want als deze evolutie verder gaat, gaat dat niet lang meer duren. Maar hierover gaat dat niet, het gaat om het publiek maken van vermogen wat nog een verdere stap is dan zichtbaar maken voor de belastingen. Mijn buurman heeft er geen zaken mee wat ik heb en hoeveel.

 • Maximus Royalstar

  Christian.....moet jij dat niet doen voor uw belastingen???En jij zou een multinational dat niet laten verplichten?Leef alvast verder in uw cocon.

 • Gino Denil

  De familie Blokker verbergt zijn vermogen niet voor ons. Maar voor de belastingen.

 • Christian Alex

  Waarom zou de familie Blokker , of gelijk wie, zijn vermogen openbaar moeten maken?