Facebook verwijdert video van Salvini die Tunesische tiener beschuldigt van drugdealen

Matteo Salvini, leider van de rechts-populistische partij Lega Nord.
AFP Matteo Salvini, leider van de rechts-populistische partij Lega Nord.
Facebook heeft vandaag op de Facebookpagina van de rechts-populistische leider Matteo Salvini een video verwijderd die kwetsend is voor een Tunesisch gezin, zo heeft de advocate van de jonge Tunesiër Yassin vandaag bekendgemaakt. De leider van de Lega had die ervan beschuldigd drugsdealer te zijn.

"Facebook heeft van de pagina van Matteo Salvini de schandelijke video verwijderd: het rechtstreeks tonen van een video waarbij hij via de parlofoon praat met het huis van Yassin", aldus meester Cathy La Torre op Facebook.

Tijdens zijn campagne voor de regionale verkiezingen van zondag liet Salvini zich, omstuwd door camera's, door een inwoonster van Bologna meetronen naar een flatgebouw waar volgens haar een drugsdealer woont. Waarop Salvini via de parlofoon tekst en uitleg vraagt naar wat hem was gezegd, namelijk dat een deel van de in wijk verkochte drugs uit dat huis afkomstig was.

Volgens La Torre heeft de video het leven van de zeventienjarige Yassin op zijn kop gezet, want heel Italië bestempelt hem nu als een drugsdealer. De advocate voegde eraan toe dat het verwijderen van de video dit alles niet kan herstellen en dat Salvini volgens de wet verantwoording zal moeten afleggen.