Fabrikant Stint wil bolderkarren binnenkort weer op de weg: "Beschouw het rijverbod niet als het einde van het bedrijf"

De fabrikant van de stints hoopt dat de elektrische bolderkarren binnenkort weer in gebruik mogen worden genomen in Nederland.
ANP De fabrikant van de stints hoopt dat de elektrische bolderkarren binnenkort weer in gebruik mogen worden genomen in Nederland.
De fabrikant van de stints hoopt dat de elektrische bolderkarren binnenkort weer in gebruik mogen worden genomen in Nederland. Directeur Edwin Renzen zegt dat in een interview met NRC.

"We hopen de komende weken met steun van velen, ook van de kinderopvang, de weg weer op te kunnen", aldus Renzen. Hij is het niet eens met de beslissing om de voertuigen vooralsnog niet meer op de weg toe te laten en wil met het ministerie van Infrastructuur in gesprek.

"Geen inkomsten meer"

Het verbod dat begin deze week werd opgelegd, heeft grote gevolgen voor zijn bedrijf, aldus Renzen in de krant. "Alles ligt stil. We hebben geen inkomsten meer. Maar we willen niet afgeserveerd worden. Hoe lang we het volhouden, weet ik niet. Ik beschouw het rijverbod niet als het einde van het bedrijf. Zo wil ik niet denken."

In Oss in Nederland kwamen vorige maand vier kinderen van een voorschoolse opvang om het leven toen de stint waarin zij zaten met een trein in botsing kwam. De oorzaak wordt onderzocht.

ProRail heeft het spoor en de spoorwegovergang in Oss weer vrijgegeven. De treinen rijden weer en de spoorboom die beschadigde door het ongeluk met de stint waarbij vier kinderen om het leven kwamen, is vervangen.
ANP ProRail heeft het spoor en de spoorwegovergang in Oss weer vrijgegeven. De treinen rijden weer en de spoorboom die beschadigde door het ongeluk met de stint waarbij vier kinderen om het leven kwamen, is vervangen.4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Dick van Aggelen

  Je ziet nu weer meer grote bakfietsen waarbij het stuur indirect bediend wordt via stangen. Lijkt me ook niet echt veilig. Maar ik heb ergens gelezen dat de elektromotor van een stint op hol kan slaan, net echt veilig dus.

 • Mario Vercaigne

  Erg wat er gebeurd is , maar verbied dan ook maar auto daar gebeuren ook ongevallen mee door technische problemen hoor maar daar wordt dan niet over gezaagd !!

 • raf janssens

  belangrijkste zaak die eerst moet gebeuren is een killl switch plaatsen .trekje deze dan word de motor elektrische los gekoppeld van de elektronica en kan hij de kar niet meer verder vooruit helpen .de remmen dat moet nu ook niet zo een probleem geven deze aan te passen er zijn systemen genoeg .ok dat heeft een kost prijs maar of deze zo extreem gaat oplopen betwijfel ik

 • Jürgen Mouton

  Waarom moeten die dingen niet voldoen aan testen/eisen, die voor andere drie- en vierwielers wel gelden? Of moeten elektrische wagens, ook niet meer voldoen aan de testen/eisen van diesel- en benzinewagens?!?