Extreemrechtse AfD haalt slechtste score in peiling sinds 2017

Jörg Meuthen, co-voorzitter van Afd.
Hauke-Christian Dittrich/dpa Jörg Meuthen, co-voorzitter van Afd.
In Duitsland heeft de extreemrechtse partij AfD in een peiling haar slechtste resultaat geboekt in meer dan twee en een half jaar. De huidige regeringscoalitie lijkt dan weer vertrouwen hebben gewonnen door haar aanpak van de coronacrisis.

Het gaat om een wekelijkse peiling bij 1.534 mensen uitgevoerd door Kantar voor de krant Bild am Sonntag. AfD verliest daarbij 1 procentpunt en zou nog slechts 9 procent van de Duitsers kunnen overtuigen. Het gaat om het slechtste resultaat voor de extreemrechtse partij sinds de Duitse parlementsverkiezingen in september 2017.

De huidige regering bestaande uit CDU/CSU en SPD gaat erop vooruit. Ze lijken de vruchten te plukken van hun aanpak van de coronacrisis. Zo houdt het christendemocratische blok CDU/CSU goed stand met 37 procent. De sociaaldemocraten van de SPD winnen nog 1 procentpunt en halen 18 procent.
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jan peeters

  Jeaninne Bonduwe, van de ons omliggende landen was België misschien wel het land dat het vlugst reageerde, met een behoorlijk resultaat en met tekorten die elk land heeft en had. En wat proffen en virologen betreft, ik ben blij dat zij de raadgevers waren, als politici het hadden moeten doen! NVA zou in het begin alles op zijn beloop gelaten hebben, dan hadden we pas een ravage gezien, gelukkig dat de virologen er waren om rust te brengen.

 • Jan Janssens

  Als je weet dat AFD in de media 24 op 24 in een slecht daglicht word gesteld (propaganda), dat AFD medewerkers hun auto's in brand worden gestoken, dat AFD medewerkers hun huishouden word belaagd, dan is het niet moeilijk dat sommige AFD medewerkers het voor bekeken houden en dat hun media machine sputtert, kijk maar wat er hier allemaal tegen het Vlaamsblok / Vlaamsbelang gebeurt is, hier zijn zelfs rechters ingeschakeld.

 • Valentijn Jacobs

  1 procent gezakt, amai dat kan tellen.

 • Jeaninne Bonduwe

  Wel als de aanpak van corona een punt is naar het goed regeren, dan gaan we hier toch een bloedbad hebben in al onze ministers. Ze hebben juist achter de proffen en virologen achter gelopen. Weliswaar 14 dagen achter de feiten.

 • raf peeters

  Ach daar is geen haar beter dan in Belgie .Stemmen worden net zoals bij ons "gekocht" door met geld te gooien dat er niet is,blijkbaar is iedereen maar in èèn ge -intresseert en dat is geld en daar is iedereen mee te kopen.Net zoals bij ons krijgt de ene alles en anderen moeten maar verder strijden om te overleven met 1000€ terwijl die met hun inkomen van 3000 en veel meer wel tegen dreun zou moeten kunnen. Rotte wereld waar macht en geld alleen nog telt.