Extreemrechtse activisten dringen hoofdkantoor van hulporganisatie achter reddingsboot Aquarius binnen

RV
Het hoofdkantoor van SOS Méditerranée, een hulporganisatie die migranten in nood op de Middellandse Zee redt, is vandaag in de Zuid-Franse stad Marseille aangevallen door leden van de extreemrechtse jongerenorganisatie "Génération identitaire". Dat heeft de ngo meegedeeld. De politie bevestigt dat actievoerders de lokalen van de ngo zijn binnengedrongen.

"De leden van @SOSMedFrance zijn veilig en wel, maar in shock", zo meldt de organisatie via Twitter over de actie. Volgens een politiebron zijn 22 mensen opgepakt wegens "vandalisme". 

De regionale zender France Bleu zegt dat het gaat om actievoerders van "Génération identitaire", een extreemrechtse jongerenorganisatie die vergelijkbaar is met "Schild & Vrienden". De extreemrechtse groep heeft via een mededeling op Facebook ook bevestigd dat het lokalen van de ngo heeft "bezet".

SOS Méditerranée is de ngo die reddingsacties uitvoerde met de Aquarius, voordat het schip zonder vlag kwam te zitten en dus niet meer mocht uitvaren. Verschillende extreemrechtse groepen beschuldigen de ngo's ervan op die manier medeplichtig te zijn aan mensensmokkel.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Tony Vandermaelen

  Hoog tijd om de mensensmokkelaars van de Aquarius op te sluiten. Waar halen die hun geld? Wie keurt hun subsidies goed?

 • Donald Borremans

  Aquarius vaart nu onder Europese vlag !

 • Roger Rymen

  De kruik gaat zolang te water tot ze barst

 • Jef Heffens

  Die NGO's willen gewoon hun standpunt voor een open grenzen politiek in Europa opdringen aan alle Europeanen en dat ze daarmee de mensenhandel ondersteunen interesseert hen niet. Democratie staat niet in het woordenboek van die NGO's.

 • Christian Alex

  Vreemd dat deze mensensmokkelaars gesubsidieerd worden ipv opgepakt.