Extreemrechts terreurplan tegen Macron: vier mannen in beschuldiging gesteld

AP
In Frankrijk zijn gisteren vier sympathisanten van een uiterst rechtse groepering in beschuldiging gesteld. Dat is uit gerechtelijke bron vernomen. De vier zouden plannen besproken hebben voor een aanslag tegen president Emmanuel Macron tijdens de herdenkingsplechtigheden naar aanleiding van de honderdste verjaardag van de Wapenstilstand.

De vier mannen werden gisteren voor de rechter geleid en in beschuldiging gesteld van de vorming van een criminele terroristische organisatie en verboden wapenbezit in verband met een terroristische onderneming. 

De mannen, tussen 22 en 62 jaar oud, werden dinsdag opgepakt in Moselle. Ze komen uit extreemrechtse hoek. Ze bespraken hun plannen, onder meer een aanslag op het Franse staatshoofd, via de telefoon, zegt een bron dichtbij het onderzoek. Eerder deze week werden twee andere mensen vrijgelaten die ook waren opgepakt in verband met de zaak.

Bekijk ook:

‘Macron en Merkel onthullen herdenkingsplaat WOI’
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jonas Buyle

  En hoe concreet was hun plan?

 • pat coens

  het moeten ook grote lichten zijn ,besproken hun plannen via telefoon

 • marc van cauter

  Tgaat precies niet goed met macron en zijn populariteit is ook al naar de vaantjes , maar moeke angela komt altijd ter hulp om verder te spelen , opletten voor moeke brigitte he

 • Alasan San

  Ik ben geen voorstander van alles wat rechts is, maar ze mogen wel eens onderscheid maken tussen extreem en ultra rechts. Gewapenderhand is toch nog iets anders als een politieke mening hebben.

 • Lieven Vermandere

  Direct de "topdog" willen aanpakken i.p.v. willekeurige burgers te treffen. Niet dat ik het goedkeur, maar toch enigzins respect.