Extreem weer veroorzaakt voor 91 miljoen dollar schade in Chili

In de kopermijn van Chuquicamata in het noorden van Chili, de grootste open kopermijn ter wereld,  werden de werkzaamheden een tijdje stopgezet nadat grote delen van de mijn overstroomd waren geraakt door hevige regenval.
AFP In de kopermijn van Chuquicamata in het noorden van Chili, de grootste open kopermijn ter wereld, werden de werkzaamheden een tijdje stopgezet nadat grote delen van de mijn overstroomd waren geraakt door hevige regenval.
Overstromingen in het noorden van het land en bosbranden in het zuiden hebben al voor ongeveer 91 miljoen dollar schade veroorzaakt in Chili. Volgens president Sebastian Pinera zijn wegen en bruggen verwoest.

Sinds donderdag valt er hevige regen in het noorden van Chili. Ongeveer 1.200 woningen zijn verwoest, verklaarde de president bij een bezoek aan de stad Huara, waar regenval en overstromingen zwaar hebben huisgehouden. 

Pinera bezocht ook de nabijgelegen steden Arica en Iquique. Die laatste stad werd zaterdag nog deels geëvacueerd na overstromingen en grondverschuivingen.

Ondertussen kampt het zuiden van het land met verschillende bosbranden. In de regio rond de stad Quillon is het hoogste waarschuwingsniveau van kracht, meldt het ministerie van Landbouw. 

Overstroomd gebied in het de regio Antofagasta in het noorden van het land.
EPA Overstroomd gebied in het de regio Antofagasta in het noorden van het land.
Overstromingen in Chuquicamata in de regio Antofagasta in Chili.
REUTERS Overstromingen in Chuquicamata in de regio Antofagasta in Chili.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Marc Van der Vloedt

    Wat zijn ze toch goed in "het op een prijs plakken" van schade. Blijkbaar worden die gegevens beter (onder de kepie) bijgehouden dan de bezittingen van kapitaal vluchtelingen van het andere (Reich)continent en dat van de minimumlonen, prijs van een mensenleven.