Extinction Rebellion betaalt demonstranten in Nederland

Klimaatactivisten van Extinction Rebellion betogen in Amsterdam
EPA Klimaatactivisten van Extinction Rebellion betogen in Amsterdam
De klimaatdemonstranten van Extinction Rebellion betalen een deel van hun demonstranten om de straat op te gaan. Dat heeft een woordvoerder van de activistische organisatie in de Nederlandse krant De Telegraaf toegegeven. 

"Voor een beperkt aantal demonstranten in Nederland gebeurt dat", verklaarde woordvoerder Egbert Bron. Hij noemde het een vrijwilligersvergoeding. "Om hoeveel personen het gaat, weet ik niet. Het gaat niet om grote bedragen. Zo'n 170 euro per maand", aldus Bron.

De ontvangers zijn vrijwilligers die volgens Bron "vijftig tot zestig uur per week" hebben besteed aan de acties. "Sommigen zijn zzp'ers (zelfstandigen, red.) die hun agenda hebben leeggemaakt, anderen hebben hun werkgever gevraagd of ze hier een week aan mochten besteden.”

Bekijk ook: ‘Politie pakt activisten op die paleis proberen te bestormen’

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.27 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marco Maerten

  Jonas Verbruggen,wat hier gebeurt,blijkbaar onder uw goedkeuring,is regelrechte dictatuur..doe me denken aan betogingen in de periode einde 19de eeuw die ook brutaal werden afgeslagen.Als u beweert dat klimaat niet hun prioriteit is,dan beseft u de ernst van de situatie niet eens.

 • Jonas Verbruggen

  Doe meer onderzoek naar deze organisatie. Klimaat is niet hun prioriteit.

 • Marc Fabry

  Oproerkraaiers zijn het. Kruip in het diepste gat en kom er nooit meer uit. De vakbonden ijveren wel voor jullie bankrekening.

 • Marco Maerten

  Reacties hieronder bewijzen hoe men verblind is door het neoliberalisme waarbij men grote bedrijven sponsort om bewust twijfels te zaaien over de verpletterende bewijslast dat de mens oorzaak is van klimaatopwarming.

 • Rosa Cockx

  En die anderen die niet betaald worden hoe voelen die zich ? Nu begrijpen we direct die klimaatgekte, een zakcentje erbij om de boel op stelten te zetten. O wee als de politie pepperspray gebruiken.