Explosies in 'hoofdstad van vuurwerk': "Al 24 doden en 49 gewonden"

REUTERS
In de Mexicaanse plaats Tultepec zijn opnieuw mensen om het leven gekomen door explosies in een vuurwerkopslag. Lokale media melden dat zich twee explosies achter elkaar voordeden.

Volgens de autoriteiten lieten minstens vierentwintig mensen het leven en raakten negenenveertig anderen gewond. Een regionale overheidsfunctionaris zei op de Mexicaanse televisie dat onder de slachtoffers omstanders en reddingswerkers zijn die op het ongeluk afkwamen om te helpen. Televisiebeelden tonen grote rookpluimen boven het stadje.

Tultepec, in de buurt van Mexico-Stad, geldt als het centrum van de Mexicaanse vuurwerkindustrie. Het komt er vaak tot ernstige ongevallen in de veelal geïmproviseerde werkplaatsen, opslagruimtes en markten. Zo stierven vorige maand nog minstens zeven mensen bij een ontploffing en vielen in 2016 tientallen doden door een zware explosie op een vuurwerkmarkt.

Naar aanleiding van die explosie kondigde Luis Felipe Puente, het hoofd van Mexico's burgerbescherming, aan de verkoop van vuurwerk in het gebied te stoppen en de vergunningen van de producenten opnieuw te beoordelen.

REUTERS
REUTERS
Twitter
REUTERS
AFP
REUTERS
AFP
AFP
AFP
AFP1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Juliaan Van Reeth

    Tja, als je speelt met vuur, en zeker met vuurwerk, dan gebeuren er accidenten. Idem dito met mensen die niet weten hoe ze een BBQ moeten aansteken.