Explosie verwoest Duits huis: dode gevonden, kind nog steeds vermist onder het puin

Een enorme explosie heeft een woning in de Duitse plaats Rettenbach am Auerberg, ten zuidwesten van München, met de grond gelijkgemaakt. De reddingsdiensten hebben deze nacht een dode gevonden. Het gaat vermoedelijk om de 42-jarige mannelijke bewoner van het huis. Eerder werd de 39-jarige vrouw van de man zwaargewond onder het puin vandaan gehaald. Het dochtertje van het koppel wordt nog vermist.

Aan het begin van de avond werden gisteren schijnwerpers geplaatst rond de rampplek om de hele nacht te kunnen doorwerken. Ongeveer 350 mensen graven met blote handen in het puin. Naast speurhonden worden ook camerasondes gebruikt.

Aanvankelijk werd gevreesd dat er mogelijk zeven personen lagen bedolven onder het ingestorte pand van drie verdiepingen. De twee zoons van het echtpaar waren echter niet thuis en een alleenstaande vrouw die op de tweede verdieping woonde, evenmin.

De oorzaak van het ongeluk is nog niet bekend. Het vermoeden van een gasexplosie kon niet worden bevestigd. Het huis zou niet eens aangesloten zijn op het aardgasnet.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Patrick Peeters

    Hoe moet je na zoiets verder? Sterkte . . .