Explosie treft toeristenbus in Caïro: “Minstens 17 gewonden”

REUTERS
In Egypte is een bus met toeristen getroffen door een vermoedelijke bomaanslag nabij het Grand Egyptian Museum, bij de piramides in Gizeh, net buiten Caïro. Volgens bronnen bij de veiligheidsdiensten en hulpverlening zijn er minstens zeventien gewonden gevallen. In de bus zaten zo’n 25 Zuid-Afrikaanse toeristen. De meeste gewonden werden geraakt door glasscherven.

Het Duitse nieuwsagentschap DPA meldt op basis van een anonieme veiligheidsbron dat een explosief was aangebracht naast de muur van het museum. Die kwam tot ontploffing toen de bus met buitenlandse toeristen voorbijreed. Eerst was nog sprake van 12 gewonden, later raakte bekend dat zeker 17 mensen verwondingen hebben opgelopen. Er zouden geen doden zijn gevallen.

In december vorig jaar kwamen nog drie Vietnamese toeristen en hun Egyptische gids om het leven bij een bermbom in dezelfde regio van de Egyptische hoofdstad. Militanten kiezen de laatste jaren in Egypte regelmatig toeristen als doelwit.

Het toerisme is een cruciale sector voor de economie van Egypte. Na de Arabische revolutie en de daaropvolgende chaos daalde het aantal toeristen van 14,7 miljoen in 2010 tot amper 5,3 miljoen in 2016. Maar sinds twee jaar is het aantal toeristen weer aan het toenemen.

REUTERS
REUTERS
PHOTOGRAPHS OBTAINED BY REUTERS
REUTERS
REUTERS4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • raymond van der craen

  Blijf weg uit die landen. Er zijn naast ons traditioneel Europa alternatieven genoeg voor een leuke zonnige of culturele vakantie. Een maand geleden hebben wij een schitterende cruise gemaakt op de Wolga. Wie vertelde dat Rusland armzalig en oorlogszuchtig is, integendeel gewoon vriendelijke mensen? Als ik mag kiezen tussen steden zoals Charleroi of bepaalde wijken in Brussel en Antwerpen of Moskou of Sint-Petersburg dan is mijn keuze rap gemaakt.

 • Tony Vandermaelen

  Genruik uw gezond verstand en blijf weg uit die landen. Alleen problemen en miserie.

 • Mike Portnoy

  @Jan De Vos. Het zijn wel de terroristen die dit op hun geweten hebben hé, niet de lokale bevolking! Hun doel is dat het westerse toeristen uit Egypte blijven en doen dit door aanslagen te plegen en zo de angst te zaaien zodat iedereen er wegblijft! Wij gaan al jaren naar Egypte en als je tegen de bevolking spreekt, zijn ze er ook niet over te spreken. Toerisme is de enigste vorm van inkomen van velen en zij zien dit ook met lede ogen aan.

 • Jan De Vos

  Wat willen die mensen ?? Dat er geen toeristen naar égypte en regio gaan ? en wat zijn ze dan ermee ?