Explosie in Duitse olieraffinaderij: 10 gewonden

In totaal werden 400 brandweerlui ingezet om het vuur te bestrijden.
AFP In totaal werden 400 brandweerlui ingezet om het vuur te bestrijden.
Bij een ontploffing de olieraffinaderij Bayernoil, in de buurt van de Zuid-Duitse stad Ingolstadt, zijn zaterdagochtend tien mensen gewond geraakt. Dat bevestigt de lokale politie. Bijna 2.000 omwonenden werden geëvacueerd.

De ontploffing deed zich omstreeks 5.30 uur voor in de olieraffinaderij in Vohburg an der Donau. Ze gebeurde in het deel van de raffinaderij waar gas en vloeibare brandstoffen geproduceerd worden, waarna er brand uitbrak. Zeker tien mensen raakten daarbij gewond, van wie er drie "matig of ernstig" aan toe zijn, zo meldt de politie.

Joachim Herrmann, de Beierse minister van Binnenlandse Zaken, bracht in de loop van zaterdag een bezoek aan de raffinaderij. "Volledige externe muren zijn tegen de grond geslagen", zo gaf hij onder meer te kennen. De krachtige explosie was kilometers ver te horen.

In totaal werden 400 brandweerlui ingezet om het vuur te bestrijden. Ruim 1.800 omwonenden werden wegens de dikke zwarte rook uit voorzorg geëvacueerd.

Wat de oorzaak is van de ontploffing wordt nog onderzocht.

AFP
AFP7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Walter Mertens

  Gelukkig is het gas en benzine . niet giftig dus .

 • Albert De Vries

  Zal Bayernoil bomen moeten laten aanplanten om die milieuvervuiling ooit goed te maken...

 • Gilbert Vermeersch

  Hoop dat schade beperkt voor milieu en bevolking blijft. Was dit drama in de haven van Antwerpen gebeurd zou dat volgens Van Besien en Meeuws de schuld van BDW zijn.

 • cor vermonden

  En Antwerpen zit met een klein LEZ zoneke dat niets voorstelt,alleen een pestgebied.

 • Marc Spandel

  Tijdens een 'shut-down' moesten we van Stork-Mec, ondanks dit nog niet mocht, onderhoudswerken uitvoeren in een chemisch bedrijf in Antwerpen. Een zware ontploffing werd in de doofpot gestoken. Een Portugese collega 'Umberto' werd afgevoerd en ik heb Umberto nooit meer terug gezien. Buitenlanders geven voordelen voor de 'bazen' hé!