Explosie bij vliegtuigbouwer Beechcraft in VS: meerdere gewonden

screenshot AP
In een fabriek van vliegtuigbouwer Beechcraft in Wichita in de Amerikaanse staat Kansas heeft zich een explosie voorgedaan. Dat berichten meerdere Amerikaanse media.

De ontploffing vond plaats omstreeks 8 uur plaatselijke tijd in Plant 3. Die is wegens de vakantie gesloten, maar er zouden toch gewonden zijn. Het is nog onduidelijk hoeveel, maar minstens een iemand zou ernstig gewond zijn en er is sprake van zeventien opnames in twee ziekenhuizen. 

De oorzaak van de knal en de omvang van de schade zijn nog niet geweten. Mogelijk is een stikstoftank ontploft, een deel van het gebouw zou op instorten staan.

Beechcraft, eigendom van Textron Aviation, vervaardigt één- en tweemotorige vliegtuigen. 
In Plant 3 bouwt Textron zijn prototypes. Er wordt veel met composietmaterialen gewerkt en sommige items kunnen zeer explosief zijn.

De luchtvaartindustrie in Wicihita is een belangrijke pijler van de economie van Kansas. 

screenshot AP
gettyReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.