Explosie aan nachtclub in Malmö: geen doden of gewonden

Een politieagent staat in Helsingborg, Zweden op wacht. Archieffoto.
EPA Een politieagent staat in Helsingborg, Zweden op wacht. Archieffoto.
De Zweedse stad Malmö is deze nacht opgeschrikt door een explosie aan nachtclub Babel. Dat melden de Zweedse media. Bij de explosie raakte niemand gewond, er vielen ook geen doden.

Bij de explosie raakten de deur en de facade van de nachtclub, die aan de Spångatan in het centrum van Malmö ligt, zwaar beschadigd. Eerder op de avond was de club open, maar het explosief ging pas af nadat de club gesloten was.

Om wat voor soort springtuig het gaat, is nog niet bekend. Ook over de motieven van de dader tast de politie voorlopig nog in het duister.

Later meer.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Gilles Standaert

    Ramon Simon de granaat aanvallen op politie ginds worden al een jaar lang niet meer vermeld. maar geen paniek hoor het land zit in de top 5 op gebied van gender gelijkheid. De kans dat je als vrouw ginds verkracht wordt is 10 tot 20 keer groter dan zelfs hier in Brussel, maar dat is niet politiek correct.

  • Ramon Simon

    Onderaan staat twaalfde bom in 24 dagen, die andere elf halen het nieuws hier niet. Waarschijnlijk omdat er geen slachtoffers vielen, maar toch, interessant nieuws.