Expert na aanrandingen in Keulen: "Duitse mannen kunnen niet meer vechten"

Oudejaarsnacht verliep in Keulen dramatisch met massa-aanrandingen en diefstallen.
AFP Oudejaarsnacht verliep in Keulen dramatisch met massa-aanrandingen en diefstallen.
"Duitse mannen weten helemaal niet meer hoe ze met geweld moeten omgaan", verklaart professor Jörg Baberowski aan Duitse media. Wanneer - zoals tijdens de dramatische oudejaarsnacht in Keulen - de staat niet ingrijpt, zijn ze hulpeloos.

Volgens de geweldexpert kunnen Duitse mannen niet meer vechten. Tijdens de tragische gebeurtenissen in Keulen is gebleken dat ze hun vrouwen niet tegen de aanrandingen hebben verdedigd. "Het is duidelijk dat mannen in Duitsland niet langer weten hoe ze met geweld moeten omgaan", zei de geschiedkundige en auteur van het boek 'Räume der Gewalt' tijdens een filosofische uiteenzetting in Keulen. "God zij dank", voegde hij daaraan toe.

Duitse mannen vertrouwen op de staat. Wanneer er dan zo'n situatie zoals in Keulen ontstaat, dan maakt hen dat zeer hulpeloos. Wanneer de staat niet drastisch ingrijpt, beschaamt de overheid het vertrouwen van de burgers erg diep.

Volgens Baberowski hebben de massa-aanrandingen niets met de islam te maken maar wel met de situatie in de asielcentra. Daar blijft de staat als dusdanig afwezig. Kleine georganiseerde mannengroepen hebben het commando in de centra overgenomen.

Deze groepen zijn tijdens oudejaarsnacht naar Keulen gekomen en hebben de openbare ruimte beschouwd als een zone waar geen enkele wet van kracht is. "Deze kerels moesten onmiddellijk naar de gevangenis gebracht worden, dan hadden ze een les voor het leven gekregen", besloot de professor.