Exclusief voor abonnees

Exotisch wegdromen mag weer: ook buiten Europa reizen vanaf 1 juli mogelijk. Dit moet je daarover weten

Illustratiebeeld
Getty Images Illustratiebeeld
De meeste EU- en Schengenlanden heropenen de binnengrenzen vanaf 15 juni. Maar ook wie droomt van een verre reis, krijgt stilaan perspectief. Nu de eerste coronapiek in Europa voorbij lijkt, beveelt de Europese Commissie immers aan om vanaf 1 juli de Europese buitengrenzen gradueel te heropenen. Een overzicht van wat dit voor jou betekent.

Je hebt 4% van dit artikel gelezen
12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ronny Janssens

  Mijn vriendin woont ook in Afrika , snap alleen het probleem niet , als ik hier in mijn kot blijf kan ik dat daar toch ook doen ben hartpatient en snap het risico goed genoeg maar dan is dat toch nog mijn probleem , maar geen Europa wil dat het geld hier blijft voor de economie , ik mag mijn geld toch opdoen waar ik wil of zien ik dat verkeerd ?? Je hebt maar een leven dus dat ze mij laten genieten van mijn leven waar ik zelf wil

 • Tania Benne

  Mijn vriend woont in Afrika en we hebben elkaar al sinds eind Februari niet meer gezien. Ondertussen heb ik een zware rugoperatie ondergaan en het zou heel leuk zijn moest hij naar België kunnen reizen om mij hier bij te staan tijdens mijn revalidatie. Dus ik hoop dat de grenzen voor buiten Europa snel zullen open gaan want ik mis hem heel hard.

 • Dirk Bytebier

  Je komt er niet in Paul voor het ogenblik in thailand . vergeet het !

 • Els Jordaens

  @ paul van de velde, Geen enkele toerist komt Thailand in voor de moment en dat zal nog wel even zo blijven.

 • paul van de velde

  Heb eens aan het kijken waar het veiligst is voor de zomer vakantie en dat zijn zekerst niet de Europese landen. Blijk dat Thayland en waar zekerst de zon altijd schijnt zo goed als geen corona heeft. Dus de keuze is dan wel snel gemaakt voor ons gezin.