Exodus uit Myanmar houdt aan: meer dan 120.000 Rohingya steken grens met Bangladesh over

afp
Zeker 123.000 leden van de moslimminderheid Rohingya zijn nu al de grens met Bangladesh overgestoken. Ze zijn op de vlucht voor het dodelijke geweld in Myanmar. Dat heeft een woordvoerder van de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR in de Bengaalse hoofdstad Dhaka laten optekenen.

De vluchtelingenkampen zitten vol. Hulporganisaties hebben moeite om alle vluchtelingen een onderkomen te bezorgen en hen eten en medische hulp te geven.

In de deelstaat Rakhine in Myanmar leven meer dan een miljoen Rohingya. Sinds eind augustus is daar een nieuwe golf van geweld uitgebroken tegen de moslimminderheid, met bijna 400 doden. In Myanmar is de meerderheid boeddhistisch. De Rohingya voelen zich sinds decennia gediscrimineerd, uitgesloten en vervolgd.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • yahya kasmi

  Men spreekt over moslimterroristen terwijl de moslims zelfs slachtoffers zijn wereldwijd, Zie Myanmar, Irak,Syrië, Libië, ....etc miljoenen moslims op de vlucht !!! Derdewereld oorlog is allang bezig zė ! Maar voor hoelang nog ????

 • freddy bosmans

  Maak maar als plaats . Ze komen wel snel naar West Europa, waar wij verdraagzaam zijn, en hen allen welkom heten.

 • Georges Vande Velde

  Nobelprijs moest nog toegevoegd worden, eenmaal binnen en op handen gedragen vergeten ze alles!

 • Georges Vande Velde

  Waar is die opgehemelde leidster nu ?verweg van alle miserie zeker. Het zijn altijd en overal dezelfde schijnheilge belovers, die enkel aan zichzelf denken.