Ex-winnaressen nemen bestuur Miss America over nadat seksistische bazen het veld ruimen

De nieuwe voorzitter van Miss America, Gretchen Carlson.
AFP De nieuwe voorzitter van Miss America, Gretchen Carlson.
De organisatie van Miss America, in zwaar weer sinds drie topmensen uit het bestuur vorige maand het veld moesten ruimen wegens seksistische opmerkingen, heeft een voormalige winnares aangewezen als de nieuwe voorzitter. Het gaat om Gretchen Carlson, in 1989 winnaar van de modellenshow en voorheen presentatrice bij Fox News.

Nooit eerder kreeg een voormalige Miss America zitting in het bestuur van de al bijna 100 jaar oude organisatie. Carlson krijgt bovendien gezelschap van nog drie voormalige winnaressen. 

'Slet'

De bestuurswisseling volgt op het vertrek van onder anderen voorzitter Sam Haskell, die na uitgelekte e-mails waarin kandidates belachelijk werden gemaakt, geen andere uitweg meer zag dan op te stappen. In de e-mails werden kandidates dik en lelijk genoemd, of uitgescholden voor ‘slet’. Met hem vertrokken nog twee topmensen uit het bestuur.

"Sterke, betekenisvolle Miss America"

"Iedereen is geschokt door de gebeurtenissen van de afgelopen tijd en het is niet gemakkelijk geweest voor degenen die heel hard voor deze organisatie hebben gewerkt'', zo zei Carlson in een verklaring. "Uiteindelijk willen we allemaal een sterke, betekenisvolle Miss America en we juichen het toe dat er nu belangrijke stappen zijn genomen om snel aan een nieuwe, stabiele toekomst te werken.''
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Gerard Braeckmans

    De vrouwen nemen de macht!

  • Marc Schepens

    Wat een klucht! Al die kandidaten willen alleen roem en geld en als ze daarvoor in bikini of minder moeten poseren is het ok maar als er maar een opmerking wordt gemaakt is het oorlog!

  • René Toeters

    Misschien gans dat belachelijk boeltje van miss verkiezingen opdoeken, zou dat geen statement zijn dames!