Ex-vrouw Berlusconi moet 60 miljoen euro onderhoudsgeld terugbetalen

In 2009 verliet Lario de mediamagnaat en politicus na een seksschandaal.
AP In 2009 verliet Lario de mediamagnaat en politicus na een seksschandaal.
De Italiaanse oud-premier Silvio Berlusconi heeft een jarenlange juridische strijd rond onderhoudsgeld gewonnen van zijn ex-vrouw. Veronica Lario moet haar ex-man 60 miljoen euro terugbetalen, besliste het Italiaanse hooggerechtschof.

Veronica Lario, een voormalige actrice, en Silvio Berlusconi zijn sinds 2014 gescheiden na een huwelijk van 24 jaar. Sindsdien moest Berlusconi haar 1,4 miljoen euro onderhoudsgeld per maand betalen. De ex-premier trok daarop naar de rechtbank, en kreeg in 2017 gelijk, maar Lario ging daarop in beroep. Het Italiaanse hooggerechtshof, het hoogste rechtscollege in het land, heeft de eerdere uitspraak van de rechter in eerste aanleg nu bevestigd. Lario moet haar ex-man ongeveer 60 miljoen euro terugbetalen. 

Lario en Berlusconi huwden in 1990 en kregen samen drie kinderen. In 2009 verliet Lario de mediamagnaat en politicus na een seksschandaal.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Ibn Marouf

    Zo hoort het!

  • Marc Camp

    het huwelijk, eens zo heilig in Italie. Als moeder de vrouw de echtscheiding aanvraagd vanwege vele seksschandalen van haar man, dan zou normaal de man hiervoor moeten opdraaien. Maar Berlusconi zou Berlusconi niet zijn mocht hij een hiaat in de wetgeving gevonden hebben waardoor hij zelfs niet opdraaid voor de onderhoudskosten van zijn kinderen! Schande!

  • judith wouters

    Het zijn precies 2 poppen.