Ex-speurder: “Maddie McCann leeft nog, maar heeft geen idee wie ze is”

Maddie McCann verdween meer dan tien jaar geleden in Portugal als 3-jarige peuter. De foto ernaast toont haar hoe ze er als 6-jarige uit zou zien. Inmiddels zou ze een tiener zijn.
AFP Maddie McCann verdween meer dan tien jaar geleden in Portugal als 3-jarige peuter. De foto ernaast toont haar hoe ze er als 6-jarige uit zou zien. Inmiddels zou ze een tiener zijn.
Maddie McCann, het Britse meisje dat in 2007 als driejarige spoorloos verdween in Portugal, leeft nog, meent voormalig rechercheur David Edgar. De Brit speurde voor de McCanns drie jaar lang naar hun verdwenen dochter en is er heilig van overtuigd dat een seksbende Maddie ergens vasthoudt. “Ze heeft waarschijnlijk geen idee wie ze is”, aldus de ex-speurder.

De inmiddels gepensioneerde Edgar kwam de afgelopen jaren vaker in het nieuws met opzienbarende beweringen over het lot van Madeleine McCann. Dit keer reageert hij op vragen van het Britse boulevardblad The Sun, dat met hem sprak, nadat het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken Scotland Yard vorige week 150.000 pond gaf om de zoektocht voort te zetten.

“Ze wordt naar alle waarschijnlijkheid gevangen gehouden”, zegt Edgar. “Vermoedelijk zit ze in een kelder of ondergrondse kerker. Ze kan elk moment opduiken.” De oud-politieman denkt zelfs dat Maddie nog in Portugal zit, of in het naastgelegen Spanje. Voorzien van een valse identiteit zou de inmiddels 15-jarige McCann geen idee hebben wie ze werkelijk is.

Politiedienst Scotland Yard kreeg onlangs 150.000 pond toegezegd om te blijven zoeken naar Maddie.
AFP Politiedienst Scotland Yard kreeg onlangs 150.000 pond toegezegd om te blijven zoeken naar Maddie.

Identiteit volledig kwijt

Het jarenlange seksuele misbruik door de pedobende zou ervoor hebben gezorgd dat het meisje haar identiteit volledig kwijt is. Onlangs gaf de politie aan zich te focussen op twee sterke scenario’s en ‘goede hoop’ te hebben op een doorbraak. Desondanks worden Edgars vermoedens over de ontvoering door een seksbende niet zomaar naar de prullenbak verwezen.

De voormalig speurder denkt zelfs dat zijn theorie een van de verhaallijnen is die nu wordt onderzocht. Hij vertelt The Sun dat de politie onlangs  is getipt door een bekende van Maddies kidnappers. Edgar: “We gaan het twaalfde jaar in, maar ik denk dat ze nog steeds in leven is. Iemand die weet wat er gebeurd is, beschermt de daders. Het wordt tijd dat die persoon naar buiten treedt.”

“Maddie kan werkelijk overal ter wereld zijn, maar mijn gevoel zegt dat ze nog in Portugal is. De kans dat ze het land uit gesmokkeld is, zonder betrapt te worden, is uiterst klein”, vervolgt Edgar. “Zolang er geen lichaam wordt gevonden, is er hoop. Iedereen hoopt op een goede afloop. Kate en Garry McCann geven het nooit op en krijgen hopelijk snel een antwoord.”

Kate and Gerry McCann, de ouders van Maddie, hebben de zoektocht naar hun dochter nooit opgegeven.
EPA Kate and Gerry McCann, de ouders van Maddie, hebben de zoektocht naar hun dochter nooit opgegeven.35 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • vicky van camp

  Ik hoop op een dag dat de waarheid naar boven komt, dit verhaal blijft plakken en dan is het nog niet eens mijn kind...

 • Wouter Van de Walle

  Moest dit echt zijn hoop ik dat ze niet meer leeft.. Beter dood dan 12 jaar lang verkracht worden door pedo's..

 • Laurent Van der elst

  Ik hoop voor haar dat dit niet waar is. Je kan nog beter dood zijn!

 • diane roelant

  Zou je als ouder niet wensen dat je kind echt dood is vreselijk dit te zeggen maar in levende toestand wat een wrak van een jong meisje blijft er van over ,jarenlang opgesloten ,misbruikt vernederd,dit meisje zou voor de rest van haar leven begeleiding nodig hebben,welke ouder kan dit dragen ,de gedachte dat je kind dit allemaal doormaakt en nog moet doormaken is veel erger dat te weten dat je kind rust in vrede,erg voor de ouders die deze kwelling weer moeten doormaken.

 • Erwin De Jaeger

  Dat meisje leeft niet meer, jammer genoeg....