Ex-Power Ranger (37) doodt huisgenoot met zwaard

De 37-jarige Ricardo Medina Jr., die in 2002 de rode Power Ranger vertolkte in de tv-serie 'Powers Rangers', is zaterdag in Los Angeles gearresteerd voor de moord op zijn huisgenoot Joshua Sutter. De voormalige Power Ranger stak Sutter neer met een zwaard, zo meldt TMZ.

Volgens de politie ging Medina samen met zijn vriendin naar zijn slaapkamer nadat hij ruzie had gemaakt met zijn huisgenoot. Sutter zou vervolgens de kamer zijn ingestormd waarop Medina hem dodelijk verwondde met een zwaard. Hij stak de man in zijn buik.

De voormalige superheld belde de hulpdiensten zelf op en werd gearresteerd voor moord. Het slachtoffer stierf onderweg naar het ziekenhuis.

Medina was de rode Power Ranger, een populaire serie over een groep schoolkinderen met superkrachten. Het programma werd in 1993 voor het eerst in de Verenigde Staten vertoond. Medina speelde in 2011 voor het laatst mee, als schurk in de Power Rangers Samurai.

Doodstraf
In 2009 werd al eerder een ex-Power Ranger opgepakt voor moord. Skylar Deleon, die onder meer op 14-jarige leeftijd een rolletje speelde in de kinderserie 'Mighty Morphin Power Rangers', kreeg de doodstraf voor de moord op een gepensioneerd echtpaar in Arizona in 2004. Hij had zich voorgedaan als potentiële koper van hun jacht, om de twee vervolgens tijdens een testritje aan het anker vast te binden en overboord te gooien. De lichamen van het stel zijn nooit gevonden. Een jaar eerder bracht hij een man om het leven van wie hij ruim 37.000 euro stal.