Ex-medewerkster klaagt Trump aan voor “ongepaste” kus

Het Witte Huis en Trumps campagneteam ontkennen.
AFP Het Witte Huis en Trumps campagneteam ontkennen.
De Amerikaanse president Donald Trump wordt door een voormalige campagnemedewerkster aangeklaagd omdat hij haar zonder toestemming zou hebben gekust. Dat stelt de vrouw tegenover de krant Washington Post.

“Ik voelde me meteen aangerand omdat ik het niet verwachtte en niet wilde”, zei de 43-jarige Alva Johnson. Nadat ze op 24 augustus 2016 samen met Trump uit een campagnewagen was gestapt, leunde hij naar haar toe en probeerde hij haar op de mond te kussen. Ze draaide haar hoofd om die ontwijken, waarna Trumps lippen op haar mondhoek en kaak belandden. “Ik zie nog altijd hoe zijn lippen recht op mijn gezicht afkwamen.” Ze noemt de kus “enorm griezelig” en “ongepast”. Via de rechter eist Johnson een schadevergoeding. Het Witte Huis en Trumps campagneteam ontkennen.

De vrouw werkte als campagnedirecteur in de staat Alabama toen het incident zich voordeed in de marge van een bijeenkomst in Tampa, Florida. Johnson wees twee getuigen aan, maar die zagen naar eigen zeggen niets van het vermeende incident. De perswoordvoerder van het Witte Huis, Sarah Huckabee Sanders, weerlegt Johnsons aantijging. “Deze beschuldiging is absoluut belachelijk”, aldus Sanders in een e-mail aan persagentschap dpa. “Dit is nooit gebeurd en werd ook onmiddellijk tegengesproken door meerdere verklaringen van zeer geloofwaardige ooggetuigen.” Kayleigh McEnany, woordvoerster van Trumps campagne, noemt de beschuldiging “ongegrond.”

Minstens 16 vrouwen hebben Trump beschuldigd van seksueel wangedrag, maar Johnson is de eerste vrouw die stelt seksueel lastiggevallen te zijn door Trump nadat hij presidentskandidaat was geworden. In haar rechtszaak klaagt Johnson voorts aan dat Trumps campagne haar discrimineerde door haar minder te betalen dan haar blanke collega’s.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Edmond Dantès

    Waar rook is, is vuur. Melania zal niet blij zijn.

  • jos beverke

    Dat is ook niet eentje van de rapste om nu pas te reageren.....

  • Gilbert Rodts

    Weer een ex medewerker .Waarom dienen ze niet direct klacht in .Is gemakkelijk daarna iemand te beschuldigen .