Ex-lijfwacht Osama bin Laden voorlopig vrijgelaten door Tunesische gerecht

Osama bin Laden
AP Osama bin Laden
Het Tunesische gerecht heeft Sami A., de vroegere lijfwacht van de gedode al-Qaida-leider Osama bin Laden, vrijdag in voorlopige vrijheid gesteld. Dat heeft een woordvoerder van de Tunesische antiterreurdiensten meegedeeld.

"De onderzoeksrechter van de antiterreureenheid besloot hem voorwaardelijk in vrijheid te stellen omdat er geen aanklacht tegen hem weerhouden is", zegt Sofiane Sliti, die wel benadrukt dat het onderzoek "nog altijd bezig is".

Eerder deze maand werd Sami A., na zich jarenlang met succes te hebben verzet tegen zijn deportatie, vanuit Düsseldorf naar Tunesië overgebracht en overgeleverd aan de Tunesische autoriteiten. Dat gebeurde ondanks een besluit van de rechtbank in Gelsenkirchen, die de deportatie had verworpen omdat er onvoldoende diplomatieke garanties waren dat hij in zijn thuisland niet gefolterd zou worden. De rechtbank vraagt de onmiddellijke terugkeer van de man naar Duitsland.

In Tunesië is een onderzoek geopend naar mogelijke terroristische activiteiten van Sami A.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • dominique castelein

  van vrees voor foltering naar vrijlating,doet me denken aan enkele soedanezen,we staan er zeer goed voor,democratie is de voedingsbodem van de anarchie

 • Jef Denijs

  Ook normaal hé, in Tunesische ogen heeft die waarschijnlijk niks misdaan.

 • yahya kasmi

  en hoe zit de aanklacht tegen Netanyahu voor genocide ??????

 • marc le loup

  Alleen als jantje met de pet alleen al denkbeeldig over de schreef gaat van het gerecht werken hun grijze cellen op volle creativiteit om hem alsnog een boete en gerechtskosten mee te geven! zal in tunesie al niet beter zijn als bij ons denk ik.

 • pascal de bruycker

  Geen aanklacht ? op zijn minst medeplichtigheid !