Ex-kankerpatiënt wordt verzocht zijn gezicht te bedekken in restaurant

Kirby Evans
Facebook: Brandy Evans Kirby Evans
De 65-jarige Kirby Evans uit Walterboro in de Amerikaanse staat South Carolina werd in een eetplaats verzocht zijn gezicht te bedekken voor de andere klanten. Door een bepaalde vorm van huidkanker is Evans zijn linkeroog en zijn neus verloren.

Kirby Evans is enorm gekwetst door wat hem afgelopen dinsdag overkwam in een eetplaats aan het tankstation Forks Pit Stop in South Carolina. Evans had een donut en een koffie gekocht en zette zich even neer aan een tafeltje. Voor hij het wist kwam de manager naar hem toe. Ze nam hem mee naar haar kantoor en zei dat hij ofwel de zaak moest verlaten ofwel zijn gezicht moest bedekken. Hij jaagde volgens haar andere klanten weg. 

"Hoe kan ik eten of drinken met mijn gezicht bedekt?", vroeg Evans. 

Zeven jaar geleden werden zijn neus en linkeroog chirurgisch verwijderd. Hij leed aan basocellulair carcinoom, een vorm van huidkanker. Hij heeft het geld niet om een reconstructie met plastische chirurgie te betalen en kan zijn oog niet bedekken met een pleister omdat de huid op zijn gezicht zo gevoelig is. 

Evans zegt eraan gewoon te zijn dat mensen hem aanstaren maar dat dit voorval hem bijzonder zwaar had getroffen. Hij kwam daarna bij zijn dochter Brandy Evans in tranen aan. Brandy plaatste zijn verhaal op Facebook en kreeg heel veel steun en zelfs aanbiedingen van chirurgen. Ze richtte daarop een GoFundMe-pagina op en zamelde ondertussen al een flinke som geld in. 
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Freddy De Vos

  Schandalig! Hoe durft men dat te vragen! Die man kan er niet aan doen dat hij slachtoffer is van een ziekte! Men zou dit restaurant een fikse boete moeten geven en het boycotten!

 • franky van damme

  @r.peeters.uw commentaar is ongepast en toont aan wat voor een onmens u bent,sukkel.

 • Ronny Severeyns

  Ik zou me bij hem zetten uit protest tegen deze onmenselijke behandeling.

 • GILLES VAN HECKE

  Zeggen ze

 • robrecht Peeters

  het is erg wat hem overkwam maar dit is niet de schuld van de anderen.Dus doet hij het best discreet aan en bedekt op de een of andere manier zijn gelaat uit respect voor de anderen. Bovendien overleefde hij de ziekte blijkbaar wat hem dankbaar zou moeten stemmen..