Ex-campagnedirecteur Trump deelde opiniepeilingen met Rus die banden met Russische inlichtingendiensten had

Paul Manafort, de voormalige campagnedirecteur van Amerikaans president Donald Trump, zou in de aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016 gegevens uit opiniepeilingen gedeeld hebben met een Rus die mogelijk banden heeft met de inlichtingendiensten in Moskou.
REUTERS Paul Manafort, de voormalige campagnedirecteur van Amerikaans president Donald Trump, zou in de aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016 gegevens uit opiniepeilingen gedeeld hebben met een Rus die mogelijk banden heeft met de inlichtingendiensten in Moskou.
Paul Manafort, de voormalige campagnedirecteur van Amerikaans president Donald Trump, heeft in de aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016 gegevens uit opiniepeilingen gedeeld met een Rus die mogelijk banden heeft met de inlichtingendiensten in Moskou. Dat blijkt uit nieuwe gerechtelijke documenten die vandaag werden gepubliceerd.

Speciaal aanklager Robert Mueller, die belast is met het onderzoek naar mogelijke Russische inmenging bij de presidentsverkiezingen, verwijt Manafort te hebben gelogen tegenover de FBI. De voormalige campagnedirecteur had nochtans zijn volledige medewerking beloofd aan het onderzoek.

“Kilimnik herinnert zich niks van de gesprekken”

Volgens aanklager Mueller deelde Manafort informatie met de Rus Konstantin Kilimnik. Maar de advocaten van de voormalige campagnedirecteur zeggen dat die zich niets van die gesprekken herinnert. "Hetzelfde argument geldt ook voor de aanklacht volgens dewelke Manafort zou gelogen hebben."

Eerder legde de speciaal aanklager ook al bancaire en fiscale fraude van Manafort bloot. Die beloofde zijn medewerking in ruil voor strafvermindering, maar als blijkt dat hij gelogen heeft riskeert hij dus wel een zwaardere straf.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Emile De Smedt

    Groot nieuws is het niet.Met dag moeilijker zijn deugd en ondeugd te verbergen.In wereld die bol staat met technise snufje en contrôle sistemen is het zelfs mogelijk uur en datum meteen te weten wie en waar iemand naast de pot heeft geplast.