Ex-bokser die agenten neersloeg tijdens protest ‘gele hesjes’ riskeert tot 30 maanden cel

Op het proces tegen Christophe Dettinger heeft de procureur dertig maanden cel waarvan achttien met uitstel en onder voorwaarden, gevorderd. De ex-bokser staat terecht voor ernstige geweldpleging op twee gendarmes naar aanleiding van een betoging van de 'gele hesjes' in Parijs.

Op het internet ging een video rond waarop te zien is hoe Dettinger twee gendarmes met de vuist sloeg en schopte tijdens een betoging van 'gele hesjes' op 5 januari. De twee wetsdienaars waren respectievelijk vijftien dagen en twee dagen arbeidsongeschikt.

De magistraat vorderde ook dat de man in hechtenis blijft. Onder de voorwaarden voor uitstel is er schadeloosstelling van de slachtoffers.

Dettinger was in 2007 en 2008 kampioen van Frankrijk in de klasse lichtzwaargewichten.

Christophe Dettinger gaf de agenten enkele rake klappen.
Photo News Christophe Dettinger gaf de agenten enkele rake klappen.
Het proces vond vandaag plaats.
AFP Het proces vond vandaag plaats.24 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Erik Peeters

  30jaar zou meer op zijn plaats zyn.Veel te weinig voor zo een Rif-Raffer

 • josep duhamel

  en nu die flikken die één betoger een oog hebben doen verliezen en een ander een hand

 • Tina Colpaert

  Als iedereen beetje minder agressief zou zijn dan moest er niemand gestraft worden....je kan ook vreedzaam u stem lathoren zonder mensen hun winkels auto's of andere kapot te maken dan moet politie ook niet optreden!

 • Mike Deen

  Wat jullie niet weten is dat hij pas is begonnen met slagen uit emotie toen hij zag dat de CRS oudere mensen sloeg met knuppels en bedwelmde onder het traangas en dan nog maar gezwegen over de granaten die ze gooide. Volg eens de live in Parijs zaterdags op YouTube en zo zal je wel een andere mening krijgen.

 • edwin Lauwereins

  Dat is 90 maanden te weinig.