Ex-arts: "Trump schreef zelf rapport over zijn bijzonder goede gezondheid"

Donald Trump.
AFP Donald Trump.
De voormalige arts van de Amerikaanse president Donald Trump zegt dat Trump tijdens zijn presidentscampagne zelf het rapport opstelde waarin verklaard werd dat de president "in bijzonder goede gezondheid" verkeert.

"Hij dicteerde de volledige brief. Ik heb die niet geschreven", zei dokter Harold Bornstein gisteren aan CNN.

In het rapport, dat Trumps campagneteam indertijd vrijgaf, staat dat zijn "fysieke kracht en stamina buitengewoon zijn". En nog: "Indien verkozen, zal Trump de gezondste persoon zijn die ooit tot president werd verkozen."

Volgens Bornstein dicteerde Trump de brief terwijl de dokter en zijn echtgenote door Central Park reden. "Trump dicteerde de brief en ik zei hem wat hij er wel en niet in kon zetten", aldus de arts. "Hij haalde hem later op, rond een uur of vier."

De dokter haalde gisteren ook het nieuws omdat hij beweerde dat een lijfwacht van de president langskwam in zijn praktijk om het het medisch dossier van Trump in beslag te nemen.
20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bernaerts Diane

  Boris: "geloofwaardiger dan Trump zijn" is dan ook een makkie, vermits Trump de meest ongeloofwaardige persoon op deze aardbol is. Ga je misschien ook ontkennen dat Trump, geheel in dezelfde stijl, zichzelf een "stabiel genie" heeft genoemd?

 • Fons Casteels

  Elders op deze site: "minister De Croo wil het fake news aanpakken". Wel, dan kan De Croo dit artikel aanpakken. CNN zegt dat de dokter het tegen hen gezegd heeft. Maar kijk: er was bij CNN geen enkele microfoon en geen enkele camera beschikbaar om het gesprek op te nemen. Maar hij heeft het écht gezegd, beweert CNN. En de dokter? Die geeft vandaag geen commentaar.

 • jean petermans

  Niks nieuws eigenlijk, gebeurt overal, vb. Ben Weyts is officieel zo gezond als een vis en toch stuikt hij regelmatig in mekaar.

 • Geert Matthys

  Hihihi, Trump lijkt me geen doktersfan inderdaad. Denkt ook niet aan de dood, dat siert hem. De president moet cheerleader zijn en optimist. Obama zal wel gezonder geweest zijn maar hij etaleerde pessimisme en dood.

 • Peter Bonacasa

  Boris kan het weer niet laten om zijn afstotelijke godheid te verdedigen. De hele wereld liegt, behalve Trump. Denk je nu echt dat het zo werkt??