Ex-advocaat Trump terug naar gevangenis
vanwege schenden regels huisarrest

Archiefbeeld. Michael Cohen arriveert bij zijn appartement in New York nadat hij uit voorzorg werd vrijgelaten vanwege corona. (21/05/2020).
BSRagency BSR Agency Archiefbeeld. Michael Cohen arriveert bij zijn appartement in New York nadat hij uit voorzorg werd vrijgelaten vanwege corona. (21/05/2020).
De voormalige advocaat van de Amerikaanse president Donald Trump, Michael Cohen, is donderdag teruggestuurd naar de gevangenis. Nog geen twee maanden geleden werd hij uit voorzorg vrijgelaten vanwege de verspreiding van het coronavirus. 

Volgens een woordvoerder van de gevangenisautoriteiten hield Cohen zich echter niet aan de voorwaarden van zijn huisarrest, en moest hij daarom terugkeren. Volgens de raadsman van Cohen, Jeffrey Levine, zijn die regels onredelijk, zo laat hij aan nieuwszender CNN weten.

Levine stelt dat de veroordeelde geen enkel contact met de media mag hebben. Ook het boek waaraan Cohen momenteel werkt - waarin hij schrijft over zijn samenwerking met Trump - mag niet gepubliceerd worden. 

Levine heeft geen goed woord over voor het mediaverbod. Hij zegt dat hij “nog nooit iets heeft gelezen dat de vrijheid om met de pers te communiceren dusdanig beknot”. 

Nadat de raadsman aan de reclassering had laten weten niet akkoord te zijn met het mediaverbod en naar een oplossing te willen zoeken, ontving hij prompt een nieuw arrestatiebevel voor zijn cliënt en “sloegen federale agenten Michael Cohen opnieuw in de boeien ”, aldus advocaat Levine. 

De 53-jarige Cohen werd in 2018 veroordeeld tot drie jaar cel, onder meer voor het afleggen van valse getuigenissen in het Amerikaanse Congres en frauduleuze campagnefinanciering. Hij betaalde zwijggeld aan twee vrouwen die een seksuele affaire hadden met Trump. 

Lees ook:

Amerikaans Hooggerechtshof stemt in met eis om inzage belastingaangifte Trump: “Zelfs zittend president kan crimineel onderzoek niet ontlopen”

Vernietigend boek van Trumps nicht pleit hem eigenlijk ook wat vrij: het is immers allemaal de schuld van zijn vader (+)
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Guido Pintens

    Roger Stone heeft al gratie verkregen van de beste president ooit, omdat hij een vriendje is. Het gaat hier om Michael Cohen, en ik zie het nooit gebeuren dat Der Meister hem gratie zal verlenen

  • Heinrich Wolf

    Het zal me niet verwonderen moest Roger Stone de volgende zijn die in aanmerking komt voor een presidentiële gunstmaatregel.