Ex-adviseur Obama aangeklaagd voor valse verklaringen in Rusland-onderzoek

Gregory Craig
AP Gregory Craig
In het Rusland-onderzoek in de Verenigde Staten is ook een ex-adviseur van gewezen president Barack Obama in het vizier gekomen van de onderzoekers. Het openbaar ministerie in de VS zegt gisteren dat advocaat Gregory Craig zich zal moeten verantwoorden voor het afleggen van valse verklaringen.

Craig werkte voor de Oekraïense regering in 2012 en zou daar valse verklaringen over afgelegd hebben en informatie achterhouden hebben. Van 2009 tot 2010 was Craig adviseur van Obama in het Witte Huis. Eerder was hij aan de slag voor oud-president Bill Clinton.

Een team onder leiding van speciaal aanklager Robert Mueller onderzocht twee jaar lang of er bij de vermoedelijke pogingen van Russische inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2016 geheime afspraken bestonden tussen het campagneteam van presidentskandidaat Donald Trump en vertegenwoordigers van Rusland.

Mueller sloot zijn werk intussen af. Zijn team botste tijdens het onderzoek op feiten die niet direct te maken hebben met de kern van de Rusland-affaire rond Trump.

Gregory Craig (rechts) met toenmalig president Barack Obama in de Oval Office in het Witte Huis.
Photo News Gregory Craig (rechts) met toenmalig president Barack Obama in de Oval Office in het Witte Huis.5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peter Thys

  blijkbaar kunnen enkelen jaartallen niet van elkaar onderscheiden en kunnen ze ook geen juiste eerlijke reactie geven, aléz een beetje op zijn Trump's ! Maar Obama zal dat niet ontkennen of een marionnet gebruiken om de juiste info te proberen verdoezelen of niet vrij te geven

 • Pieter Paulus

  Verdraagzaam links in volle glorie

 • Marc Baeyens

  Wat blijkt meer en meer ; de valse verklaringen zouden wel eens eerder uit het kamp van Obama kunnen komen dan uit dat van Trump.

 • francois ruys

  Eindelijk gaat het boven komen dat het omgekeerd was.obama heeft trump gespioneerd.dat wordt stilaan duidelijk.en heel het rusland verhaal is bekokstoofd door clinton en obama.in amerika zitten ze hier al behoorlijk ver mee.de boomerang komt altijd terug niewaar!

 • Lot Claeys

  Oei. Is het nu de beurt aan Obama om een paar jaar internationaal door het slijk gehaald te worden?