Europese Unie kreeg er vorig jaar 1,1 miljoen inwoners bij

De toename komt volledig op het conto van migranten.
AFP De toename komt volledig op het conto van migranten.
De Europese Unie telde begin dit jaar 512,6 miljoen inwoners, 1,1 miljoen meer dan begin 2017. De toename komt volledig op het conto van migranten, want onder de EU-bevolking waren er meer sterfgevallen dan geboortes. Dat meldt het Europese statistiekbureau Eurostat.

In negentien van de achtentwintig EU-lidstaten nam de bevolking toe. De grootste toenames waren er verhoudingsgewijs in Malta, Luxemburg, Zweden, Ierland en Cyprus. In landen als Litouwen, Kroatië, Letland en Bulgarije, maar ook Italië en Portugal, nam het aantal inwoners af.

Duitsland telt de meeste inwoners (82,9 miljoen, of 16,2 procent van de totale EU-bevolking), voor Frankrijk (67,2 miljoen), het Verenigd Koninkrijk (66,2 miljoen), Italië (60,5 miljoen, Spanje (46,7 miljoen) en Polen (38,0 miljoen).

België telde begin 2018 11,4 miljoen inwoners, ruim 61.000 meer dan begin 2017. Het is het thuisland van 2,2 procent van de EU-bevolking.
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Pieter Andre Winters

  Als je al de illegalen mee telt, kan je dat cijfer gerust maal twee doen. Fier kan je hier moeilijk over zijn.

 • lucien lemahieu

  volgend jaar 3 miljoen meer.en de meeste werkloos.

 • GUSTA GEUDENS

  En de rest !!!!!!?!!!! Maal honderd zekers ?! Als je die nieuwe negers hier ziet lopen in nieuwe kleren en gsms ist normaal dat ze naar afrika berichten dat dit het sinterklaasland is !!! Hoe zou jz zelf zijn ?

 • van roy jozef

  maal 4 zeker.

 • jan wuyts

  in de vroegere oostblok landen Polen,Tsjechie,Slowakije,Hongerije is het aantal inwoners ietsje afgenomen !!!