Europese rechts-populisten moeten EU half miljoen terugbetalen voor prijzige etentjes en kerstcadeaus

Leden van de fractie van rechts-populisten in het Europees parlement. Van links naar rechts Janice Atkinson (L, onafhankelijk lid Europees Parlement en voormalig lid UKIP), Marine Le Pen (2L, frontvrouw Franse Front National), PVV-leider Geert Wilders (2R) en Tom van Grieken (R, Vlaams Belang) tijdens een persconferentie in Brussel. De fractie moet meer dan een half miljoen euro aan EU-middelen terugbetalen die is uitgegeven aan aan champagne en luxe-etentjes.
ANP Leden van de fractie van rechts-populisten in het Europees parlement. Van links naar rechts Janice Atkinson (L, onafhankelijk lid Europees Parlement en voormalig lid UKIP), Marine Le Pen (2L, frontvrouw Franse Front National), PVV-leider Geert Wilders (2R) en Tom van Grieken (R, Vlaams Belang) tijdens een persconferentie in Brussel. De fractie moet meer dan een half miljoen euro aan EU-middelen terugbetalen die is uitgegeven aan aan champagne en luxe-etentjes.
De fractie van rechts-populisten in het Europees Parlement, waar ook het Vlaams Belang toe behoort, moet meer dan een half miljoen euro EU-middelen terugbetalen die haar leden hebben uitgegeven aan champagne en luxe-etentjes. 

De beslissing werd gisteren unaniem genomen door het bureau van het Europees parlement, met onder anderen Europees parlementsvoorzitter Antonio Tajani. Dat zegt een woordvoerder van het parlement.

In 2016 betaalde het Europa van Naties en Vrijheid (ENV), zoals de fractie heet waar ook het Franse Front National, de Italiaanse Lega Nord en en de Nederlandse Partij voor de Vrijheid toe behoren, voor 234 flessen champagne, etentjes van 400 euro per persoon, en 110 kerstcadeaus ter waarde van 100 euro. Dat staat in een brief van het Budgettair Controlecomité uit maart.

Subsidie deels bevroren

Het comité maakt bezwaar voor in totaal 478.000 euro, zegt de woordvoerder. In 2017 ging het comité niet akkoord met 66.500 euro aan uitgaven.
Uit voorzorg heeft het parlement al een deel van de subsidies bevroren van het ENF voor dit jaar. In totaal krijgt de fractie 3,25 miljoen euro subsidies dit jaar. Het betwiste bedrag wordt daar dus van afgetrokken.
16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • GERARD DE PELECIJN

  Iedereen heeft honger en dorst maar de politiekers het meest!

 • Mark Wijgers

  Geluk dat de andere fracties dat niet doen ... meten met 2 maten en 2 gewichten ...

 • jean paul Leyman

  Ik had graag is het totaal budget geweten voor etentjes en geschenken van alle EU ambtenaren dus van de kleinste tot de grootste partijen ???

 • Pieter Paulus

  Links eu controleerde rechts rechts ka. Niet controleren wan links zit aan de bron controleer Ivo b EVP maar eens verhuurt zelf een kamer bij zijn thuis als bureau duizenden euro’s per maand al jaaaaaren

 • Lucien Raes

  Kom eens kijken naar de terrasjes in Etterbeek. Wie betaalt dat?