Europese criminele organisatie die 680 miljoen euro verdiende opgerold

Foto ter illustratie
Shutterstock Foto ter illustratie
Bij de ontmanteling van een groot Europees crimineel netwerk hebben verschillende politiediensten een twintigtal verdachten opgepakt. Het netwerk had tussen 2017 en 2019 ongeveer 680 miljoen euro bijeengesprokkeld via criminele activiteiten. Dat meldt Europol vandaag.

"Operatie Icebreaker is een van de grootste in zijn genre. De criminele organisatie was betrokken bij grootschalige illegale handel in drugs en sigaretten, maar ook bij moorden en witwassen van geld", klinkt het in een persbericht van Europol. 

De politieactie vond tussen 15 en 16 mei plaats in Polen, Groot-Britannië, Litouwen en Spanje. Meer dan 450 politieagenten, douanebeambten en speciale interventie-eenheden namen eraan deel.

Huiszoekingen

De leider van de organisatie is een 48-jarige Litouwer. Hij werd in Spanje opgepakt. Daarnaast werden nog 21 verdachten gearresteerd. 

De politie heeft huiszoekingen gedaan in 40 woningen. Daarbij werd voor 8 miljoen euro aan cash, diamanten, juwelen en luxewagens in beslag genomen.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Rudi Swinnen

  Gelukkig zit het Belgische gerecht er voor niks tussen . Anders zouden die mannen gauw terug vrij rondlopen .

 • etienne bies

  oh ik dacht dat het artikel ging over euro parlementairen....

 • Johan Van Hamme

  Allez 8 miljoen gerecupereerd van 680 miljoen. Dat is 672 miljoen winst. Buiten die paar moordenaars gaan de anderen hooguit een paar jaar zitten. Als het zover komt, want ze zullen zich vast wel een goede advokaat kunnen veroorloven. De procedurepleiters wrijven zich al in de handen. Volledig legaal verdienen die. Eigenlijk een vorm van witwassen niet ?

 • Jos Spriet-Dewaele

  En wanneer zien we dit geld terug ? Nu alleen de graaiers binnen de europeese unie zondag aanpakken en wie weet ?

 • Don Tessers

  40 jaar effectief in de kerkers.