Ga naar de mobiele website
^ Top

Europese Commissie start procedure om omstreden pesticide glyfosaat toch weer toe te laten

VOLGENS WHO IS PRODUCT "WAARSCHIJNLIJK KANKERVERWEKKEND"

EPA
De Europese Commissie gaat de procedure heropstarten om het omstreden glyfosaat, een onkruidbestrijdingsmiddel, op lange termijn toe te laten. Dat heeft de Commissie vandaag beslist.

Experts van het Europees Agentschap voor Chemische Stoffen (ECHA) stelden eerder in een advies dat glyfosaat niet moet bestempeld worden als een kankerverwekkende stof. Eerder kwam ook de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) al tot de slotsom dat glyfosaat niet kankerverwekkend is. Dat staat haaks op een eerdere studie van de Wereldgezondheidsorganisatie, die concludeerde dat de onkruidbestrijder "waarschijnlijk kankerverwekkend" is.

De Europese Commissie moet zich buigen over de vergunning van het veelgebruikte, maar omstreden basisproduct in onkruidverdelgers. De Europese commissarissen beslisten vandaag om groen licht te geven zodat er discussies kunnen volgen tussen alle lidstaten om glyfosaat opnieuw voor tien jaar een vergunning te geven.Het Monsanto-pesticide Roundup bevat glyfosaat.
REUTERS Het Monsanto-pesticide Roundup bevat glyfosaat.
Meer over3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • John Dallas

    Ik begrijp toch een ding niet. GLYFOSAAT bevat ook nicotine. Elke verdelgingsmiddel tegen ongedierte etc bevat als basis nicotine. Dit product is reeds een paar honderd jaar bekend. ALS NICOTINE IN SIGARETTEN wel kankerverwekkend is, waarom dan niet in een verdelgingsmiddel ? Mijn vader zaliger geboren in 1912 wist dit reeds en maakte zijn eigen sproeimiddel voor prive gebruik door zijn sigarettenpeuken op te sparen en ze dan 3 weken laten trekken in water. Nooit last gehad van ongedierte etc...

  • Erwinn Maes

    Coruptie op hoge schaal ,en de gezondheid van mensen en dieren daarvan wordt stil gezwegen Schandalig

  • J C

    Hoe is het in godsnaam mogelijk

Meld een bug