Europees magazijnpersoneel bij Amazon legt werk neer op jaarlijkse koopjesdag

Archieffoto.
AP Archieffoto.
Op de Amazon Prime Day, de jaarlijkse koopjesdag waarop de Amerikaanse online keten stunt met superpromoties, wordt er dinsdag in gestaakt in Duitsland. Ook in Spanje en in Polen zou er actie worden gevoerd. Het magazijnpersoneel wil daarmee de slechte werkomstandigheden aanklagen.

"Tot middernacht dalen de prijzen en stijgen de winsten, terwijl de werknemers van Amazon hun post zullen verlaten en gaan manifesteren voor een collectieve arbeidsovereenkomst die hun gezondheid ten goede moet komen", luidt het in een persbericht van de Duitse vakbond Verdi. Hoeveel werknemers aan de actie zullen deelnemen, is niet duidelijk.

Verdi hekelt het feit dat het personeel in de Europese magazijnen van Amazon, waar honderdduizenden pakjes worden verscheept, dagelijks vele kilometers moet afleggen en erg repetitieve taken voorgeschoteld krijgt.

In Spanje werd maandag een staking van drie dagen gestart, waaraan volgens de vakbod CCOO 1.200 mensen deelnemen. Amazon zelf verwacht weinig impact van de staking.
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jean West

  Ze moeten kilometers afleggen betaald worden om te sporten.

 • jurgen hens

  Groot gelijk hebben ze. Zolang er meer volk dan werk is zal den boel blijven draaien. We zijn nu eenmaal overbevolkt.

 • marc blommaert

  Vakbonden zijn onrust stokers en arbeiders niet tevreden zoek ander werk

 • Jan Verstrepen

  Het zijn mensen geen misdadigers.

 • Victor Van den Bogaert

  Moesten ze veel eerder gedaan hebben.