Europalia.brasil officieel bekrachtigd

Europalia International en het Braziliaanse ministerie van Cultuur hebben in het kader van de prinselijke missie naar Brazilië officieel het kaderakkoord rond de organisatie van europalia.brasil ondertekend. Van 4 oktober 2011 tot 15 januari 2012 zullen tientallen kunsthuizen en musea in België en de buurlanden verschillende aspecten van de Braziliaanse kunst en cultuur voorstellen. Dat heeft Europalia vandaag bekendgemaakt.

Beide partijen ondertekenden al in oktober 2009 een voorakkoord in Brussel, ter gelegenheid van het bezoek van president Lula aan België.
 
Momenteel werkt Europalia International en het ministerie van Cultuur van Brazilië samen met een groep experts uit verschillende landen aan het programma. De grote diversiteit aan mensen en culturen in Brazilië is hierbij de centrale inspiratiebron.
 
Europalia.brasil wordt het 23ste festival georganiseerd door Europalia International. De vorige festivals europalia.russia en europalia.china hebben elk meer dan 1,1 miljoen bezoekers verwelkomd en gaven telkens een podium aan ongeveer 1.500 artiesten, op ongeveer 500 evenementen, in het hart van Europa.
 
Vanaf de herfst worden de eerste projecten bekendgemaakt op de website www.europalia.eu. (belga/ddh)