EU trekt 150.000 euro noodhulp uit voor slachtoffers van de aardbeving in Indonesië

EPA
 De Europese Commissie maakt een eerste schijf noodhulp van 150.000 euro vrij voor de slachtoffers van de aardbeving op het Indonesische eiland Lombok. Het geld moet 4.000 mensen in de hardst getroffen regio's in het oosten en het noorden van Lombok uit de nood helpen, aldus de Europese Commissie. 

Het Indonesische Rode Kruis zal de 150.000 euro kunnen gebruiken om dekzeilen, dekens, matrassen en hygiënepakketten te bezorgen. Ook zuiver water, basisgezondheidszorg en psychologisch bijstand moeten weer toegankelijk worden gemaakt.

Bovenop het leveren van deze financiële bijdrage, springt de EU de hulpdiensten in Indonesië bij door met haar Copernicus-satellietprogramma het rampgebied in kaart te brengen. Op de luchthaven van Lombok is verder een consulaire hulppost ingericht om gestrande EU-burgers bij te staan met praktische informatie over bijvoorbeeld vertrekkende vluchten.
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • paul van de velde

  De EU geeft geld van de werkende bevolking dat zij hebben afgezet en spelen nu Sint Niklaas ! Hoeveel er nu echt van die 150.000 € naar die mensen ga weet ik niet ? Maar denk dat het niet al te veel zal zijn !

 • Jef Denijs

  Dat blijft daar toch plakken in de staatskas, tenzij de EU ter plaatse gaat.

 • Sabine Wawrzyniak

  Zo weinig geld.voor onbelangrijke dingen hebben ze meer geld.

 • christianne bruyland

  willen ze eerst eens gaan zien, of Haïti na hun stortingen al heropgebouwd is, dacht het niet, maar de centen van de EU burgers zijn wel verspild, wat is dit toch makkelijk

 • Marc LInden

  Indien deze ramp had plaatsgevonden in Thailand, was alles al opgeruimd, was men opnieuw aan het bouwen en had men geen hulp gevraagd, maar zelf de handen uit de mouwen gestoken.