EU stuurt ambassadeur terug naar Rusland

Markus Ederer.
EPA Markus Ederer.
De Europese Unie heeft haar Rusland-ambassadeur terug naar Moskou gestuurd. Europa had de man teruggeroepen na de gifgasaanval op de Russische ex-dubbelspion Sergej Skripal en zijn dochter Joelia in het Britse Salisbury.

De Duitser Markus Ederer is sinds donderdag weer aan het werk in de Russische hoofdstad, bevestigde Frederica Mogherini, een woordvoerster van de Europese hoge vertegenwoordiger voor het buitenlandbeleid op vrijdag. 

De Europese Unie besliste drie weken geleden haar ambassadeur in Moskou terug te roepen, uit protest tegen de vergiftiging van vader en dochter Skripal in Salisbury. Groot-Brittannië vermoedt dat het Kremlin achter die aanval zit, onder meer omdat het zenuwgas novitsjok - waarvan men weet dat Rusland het kan produceren - is gebruikt.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peggy Geerts

  Weten die wel wat ze willen ? Het zijn eieren of jong he zeg !

 • Frans Peeters

  Ook zonder bewijs zoals in Catalonie, zo kennen we ONS

 • gustaaf carpels

  Gezond verstand bestaat dat nog Geloof het niet met al dat gas en fijn stof Komt het van een auto of van een rus

 • diego gonzalez

  Dus ze geven toe dat de Russen niets met die aanval te maken hadden. Wat een blamage voor de EU.

 • jaak Peeters

  De Eu moet geen ambassadeurs aanduiden. Hiermee is duidelijk dat de EU vooral een carrièremogelijkheid is voor lieden die anders de kans niet krijgen.