EU ontkent akkoord over toegang Britse financiële diensten na brexit

Michel Barnier, de Europees hoofdonderhandelaar voor de brexit, liet via Twitter weten dat er nog geen akkoord is bereikt over de toegang van de Britse financiële diensten tot de Europese eenheidsmarkt na de brexit.
EPA Michel Barnier, de Europees hoofdonderhandelaar voor de brexit, liet via Twitter weten dat er nog geen akkoord is bereikt over de toegang van de Britse financiële diensten tot de Europese eenheidsmarkt na de brexit.
Het Verenigd Koninkrijk en de EU hebben nog geen akkoord bereikt over de toegang van de Britse financiële diensten tot de Europese eenheidsmarkt na de brexit. Dat liet Michel Barnier, de Europees hoofdonderhandelaar voor de brexit, weten via Twitter. Daarmee reageert hij op een artikel van de Britse krant ‘The Times’ waarin het akkoord werd aangekondigd.

The Times schreef gisteren dat er een akkoord zou zijn bereikt over "alle aspecten van een toekomstig partnerschap" rond diensten, inclusief over de uitwisseling van gegevens. Dankzij het akkoord zouden financiële instellingen uit het Verenigd Koninkrijk ook na de brexit nog actief kunnen blijven op de EU-markt. 

Michel Barnier spreekt die informatie nu tegen. "Misleidende artikels vandaag over #Brexit en de financiële diensten", zo schrijft hij op Twitter. Ook het Britse ministerie voor de brexit stelt dat de gesprekken nog altijd bezig zijn. "De gesprekken zijn nog aan de gang. Er is geen akkoord zolang er geen akkoord is over alles.”

De onderhandelingen over de financiële sector vormen een belangrijk onderdeel van de brexitgesprekken. Het Verenigd Koninkrijk wil dat de Britse financiële instellingen ook na de uittrede uit de EU - op 29 maart 2019 - in ruime mate toegang hebben tot de Europese markt. Op die manier moet de positie van The City, het financiële district in Londen, worden veiliggesteld. 
18 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Tony Vandermaelen

  En dat blijft maar duren. Uiteindelijk bewijst dit alleen dat die zogenaamde hoge functionarissen niet meer dan onbekwame zeveraars zijn. Niet het minste resultaat, integendeel, chaos alom.

 • Albert De Vries

  Het nadeel wanneer zo'n akkoord er niet komt voor (o.a.) ons Belgen is dat onze verzekeringscontracten, door Belgische verzekeraars verkocht maar die onderliggend Brits van maatschappij zijn (bijv. Aviva), geen garantie tegen een failliet van de verzekeraar door het Britse Financial Services Compensation Scheme meer gaan genieten omdat deze van de UK gaan moeten verhuizen naar bijv. Ierland

 • danny janssens

  Uiteindelijk zal de EU met de billen bloot en de staart tussen de benen afdruipen. Niks van de 40miljard afkoopsom , niks van akkoorden. EU heeft nog geen enkel probleem de hoofd kunnen bieden. Kijk maar naar de banken crisis , landbouwsubsidies , migrantencrisis , en zelfs het afschaffen van het zomeruur geraken ze het nog niet eens. Geen enkel bedrijf blijft overeind met zo een management. In de volksmond ook wel losers genoemd.

 • jos beverke

  Exit is exit !Niets toegeven want anders schep je mogelijkheden voor anderen!

 • Frans Peeters

  En EU kan naar de 40 miljard uitstap fluiten