Exclusief voor abonnees

EU kibbelt over nieuwe baas van Europa: wil de nieuwe Jean-Claude opstaan?

ADR
Niet alleen het Europarlement, ook Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker is aan het eind van zijn mandaat. De spitskandidaten staan te trappelen, maar zit daar ook de juiste bij? Wat heeft de EU eigenlijk nodig?

En ja, weer is er gedoe. Terwijl dat er eigenlijk niet zou moeten zijn. Het gaat tenslotte, en daar is wél iedereen het over eens, over een van de belangrijkste functies in de Europese Unie. Misschien zelfs wel de belangrijkste. Want wie wordt de opvolger van Jean-Claude Juncker, de voorzitter van de Europese Commissie? Wie krijgt de leiding over de batterij commissarissen (uit elk land eentje) die het beleid uitvoeren en onder meer gaan over ons belastinggeld? Wie kan straks met een paar rake woorden de EU bijsturen? Wie schuift er namens ons allemaal aan bij de G7, de belangrijkste industrielanden?

Kortom: wie wordt de nieuwe baas van Europa?

Je hebt 13% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Fernando Di Giambattista

  Zou Salvini voorstellen. Dat is een man met haar op zijn tanden.

 • DIRK VAN DESSEL

  In ieder geval NIET iemand die door de Europese Burgers verkozen is, want de EurocratIsch Potverteerders Circus heeft immers schrik van basisdemocratie !

 • Nicolas Van Hoecke

  Hopelijk iemand (veel) jonger met frisse ideeën. En wat logica bezit wat betreft migratie en dergelijke ipv maar te zeggen "pak ze binnen of anders.....".

 • Walter Wouters

  Met deze hoge weddes wil iedereen voorzitter worden..........................