EU hijst regenboogvlag in Bagdad, Iraakse regering boos

Ook de Canadese ambassade (foto) volgde het voorbeeld van de vertegenwoordiging van de Europese Unie.
rv Ook de Canadese ambassade (foto) volgde het voorbeeld van de vertegenwoordiging van de Europese Unie.
De vertegenwoordiging van Europese Unie in Bagdad heeft de Iraakse regering zondag tegen zich in het harnas gejaagd door de regenboogvlag hijsen. Dat heeft de religieuze gevoelens van veel burgers gekwetst, liet de minister van Buitenlandse Zaken weten via het staatspersbureau INA. 

De demonstratieve actie is volstrekt in strijd met de waarden en sociale normen die gelden in het overwegend islamitische land. De ambassades van Canada en Groot-Brittannië volgden het voorbeeld van de EU op de internationale dag tegen homofobie, bifobie en transfobie.

De invloedrijke sjiitische geestelijke en politiek leider Moqtada al-Sadr was eveneens woedend over het vlagvertoon. Hij sprak van "agressie tegen het recht en de religie van Irak". Enkele weken geleden noemde hij het homohuwelijk een van de oorzaken van de verspreiding van het coronavirus. Homoseksualiteit is in de islam verboden.
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Wesley De Koninck

  ik sluit mij aan bij Ludwig. Wij (de EU) moeten onze normen en waarden niet gaan opleggen in landen met andere normen en waarden. In Europa wordt van inwijkelingen verwacht dat zijn hun aanpassen en wat doet Europa in het buitenland... juist, hun waarden opdringen, precies zoals een kolonisator. goed bezig Europa, weer een blunder er bij!

 • Vloebergs Jan

  Ik wist niet dat corona zijn oorsprong had in Irak

 • Koen Theys

  Heeft de EU nu echt geen grotere prioriteiten?!?!?

 • Peter Janssen

  Het wordt eens tijd dat de islamieten uit het stenen tijdperk en in de 21ste eeuw gaan leven met respect voor de mensenrechten van álle mensen, dat is belangrijker dan een stoffen vlagske of hun lange tenen.

 • Ludwig Vanden Boer

  Volgens mij getuigt het van weinig respect. Zij zijn baas in hun land en gaan daar om met hun religie en regels zoals zij willen en daar heeft de EU, noch andere naties zich niet mee te bemoeien.