EU bereid om Boris Johnson uitstel van brexit te verlenen

Boris Johnson wordt hoogstwaarschijnlijk de nieuwe Britse premier.
REUTERS Boris Johnson wordt hoogstwaarschijnlijk de nieuwe Britse premier.
De Europese Unie is bereid om Boris Johnson een uitstel van de brexit te geven na 31 oktober, om een no-dealscenario te vermijden. Dat bericht The Guardian. 

“Het zal omschreven worden als een technisch uitstel om Boris politieke verlegenheid te besparen, en dan zullen we tijd hebben om tot een overeenkomst te komen”, vertelde een hooggeplaatste EU-medewerker aan de krant.

Johnson heeft tijdens zijn campagne om het premierschap meermaals duidelijk gesteld dat hij van plan is om het Verenigd Koninkrijk op 31 oktober terug te trekken uit de EU, desnoods zonder brexitakkoord. Met het nieuwe voorstel blijft voor Johnson alsnog de optie open om met de unie tot een akkoord te komen.
45 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Danny Peeters

  Das het toppunt!!!! Europa en maar op de borst kloppen maar als puntje bij paaltje komt: wie buigt voor wie?? Harde brexit!!! Spel heeft lang genoeg geduurd.

 • Wilhelmus Liebrand

  Wordt tijd dat de EU er een punt achter zet. Geen onderhandelingen met mensen die je minachten, laat ze het maar mooi uitzoeken op die apenrots.

 • werner Van der Kelen

  Uitstel wordt afstel

 • Norbert Corten

  Uitstel betekent dan ook nog meer inkomsten voor Farage en zijn volgelingen in het Europese parlement.

 • Geert Landsman

  We moeten ophouden met uitstellen, laat ze vertrekken of blijven, geen uitstel meer. Misschien moeten ze gewoon maar ondervinden wat Europa doet en wat ze verliezen als ze vertrekken. Johnson is onderhandelaar geweest en gaan lopen, dat zegt wel genoeg zeker?